Savaitės naujienų apžvalga (2014/07/07-11)

Tema: Naujienos
Kelios naujienos, kurioms nebuvo dedikuoti atskiri straipsniai. Gal kiek ir senstelėjusios. Atsiprašau... taip jau išėjo, kad pamiršau įdėti jas į cron'ą... :)
  • Kiniečių portalai praneša, kad 4,7“ iPhone 6 turės 1800–1900mAh akumuliatorių (lyginant su iPhone 5s tai apie 20% daugiau). 5,5” iPhone 6, anot kiniečių, turėtų būti aprūpintas 2500mAh akumuliatoriumi.
  • Bezdžionė besipliuškinanti Jigokudani beždžionių parke Japonijoje ir tuo pačiu atnaujinanti savo „statusą“ Facebook’e iš iPhone.
    Bezdžionė besipliuškinanti Jigokudani beždžionių parke Japonijoje naudojasi iPhone
    Danų fotografo Marsel van Oosten nuotruka dalyvaujanti „Wildlife Photographer Of The Year“ konkurse.
  • Foxconn praneša, kad iPhone gamybai planuoja naudoti robotus. Kiekvienas 20 000–25 000 JAV$ kainuojantis robotas sugebės „pagaminti“ apie 30 000 iPhone per metus. Tiesa, šių robotų paskirtis nėra pakeisti dabar ten dirbančių žmonių - jie skirti jiems padėti. Foxconn teigia, kad dabar vyksta galutinė testavimo fazė.
  • BBC praneša jog JAV pareikalavus, kad tam tikri užsienio oro uostai įvestų sustiprintas saugumo priemones, keliaujantys iš Didžiosios Britanijos Hitrou ir Mančesterio oro uostų į Jungtines Valstijas, privalės užtikrinti, kad visi elektronikos prietaisai, gabenami kaip rankinis bagažas, prieš skrydį būtų įkrauti. Jei įrenginys patikros metu nebus įkrautas ir negalės būti įjungtas, keleivis gali būti neįleistas į lėktuvą.
  • Samsung nepateisino analitikų vilčių. Paskelbtoje 2014 metų antro ketvirčio Samsung finansinėje ataskaitoje skelbiama, kad kompanijos pelnas šį II ketvirtį buvo 7,1 milijardas JAV$ (7,2 trilijonai vonų), analitikai tikėjosi 8 milijardų JAV$ (8,1 trilijono vonų). Lyginant su tuo pačiu pernai metų ketvirčiu, šiais metais Samsung pelnas sumažėjo beveik ketvirtadaliu - 24%.
  • Apple išplatino filmuką, kuriame rodo, kaip Apple darbuotojai ir jų šeimos ruošiasi „Pride“ eitynėms vykusioms San Franciske. Filmuko metu skamba naujas Coldplay singlas „A Sky Full of Stars“
  • Apple atnaujino savo iTunes U aplikaciją skirtą iOS. Atnaujintoje aplikacijoje daug naujovių studentams ir dėstytojams.
  • Jessica E. Lessin pranešė, kad remiantis „žinančių reikalą žmonių“ teigimu, vyresnysis Apple Maps inžinierius Chris Blumenberg palieka Apple ir išeina dirbti į Uber. Jo LinkedIn profilio informacija rodo, kad jis 6 metus vadovavo daugiau nei 40-ties darbuotojų Apple Maps komandai.
  • iPhone fotografijos konkursas paskelbė šių metų nugalėtojus www.ippawards.com
  • Mistinė Apple parduotuvė eBay sugrįžo. 2012 metų rudenį eBay tinkle pasirodė mistinė parduotuvė, kurioje buvo prekiaujama išskirtinai Apple prekėmis, o jų kainos visiškai atitiko Apple „refurbished“ produktų kainas. Buvo daug spėliojama kieno tai parduotuvė: Apple ar su ja susijusios įmonės. Vėliau, pernai ji kaip mistiškai atsirado, taip mistiškai ir dingo, bet dabar atrodo, kad mistinis Apple feniksas vėl prisikėlė iš pelenų.
  • Jei kas mėgstate lyginti kaip viena ar kita vieta atrodo dabar ir atrodė anksčiau - šiokios tokios istorinės mistikos savo nuotraukoms galite suteikti, atrodo, kad rusų programuotojų sukurtos, aplikacijos Timera pagalba.
  • Google pasirūpino, kad jos įkūrėjų nerastų robotai. Internetinių svetainių kūrėjai žino, kad yra specialus failas „robots.txt“, kuriame nurodoma kaip kokiems interneto svetaines skenuojantiems robotams elgtis. Google, sukurdama savo svetainėje failą „killer-robots.txt“ - nurodė robotams neliesti jos įkūrėjų :)
  • Reuters praneša, kad Kinijos teismas atmetė Apple bandymą anuliuoti Kinijos kompanijos „Zhizhen Internet Technology“ skundą teigiantį, kad Apple Siri pažeidžia jos kalbos atpažinimo patentą. Apple, pripažinta šioje byloje kalta ir žada paduoti apeliacijai į Aukščiausią Pekino Žmonių teismą.
  • Vimeo pakeitė savo kanalo Apple TV vartotojo sąsają, padarydama ją paprasčiau valdomą bei papildydama naujomis galimybėmis.
  • OS X 10.10 Yosemite testuojančių skaičius beveik 4 kartus didesnis nei jų buvo testuojant OS X 10.9 Mavericks
  • „YouTube“ buvo įkelta gigantiška gyvų koncertų įrašų fonoteka: „Music Vault“ ir joje galima rasti apie 13 tūkstančių skirtingų muzikinių pasirodymų. Pagrinde tai senesnių muzikos legendų koncertai.
  • Antradienį Apple atnaujino iTunes aplikaciją. iTunes 11.3 atnaujinimas turėtų nudžiuginti HD video mėgėjus. Dabar iTunes video gali turėti papildomą su turiniu susijusią medžiagą. Žinoma, ši „bonus“ galimybė buvo ir anksčiau, tačiau anksčiau ji arba buvo arba ne, o dabar ji saugoma Apple kompiuteriniuose debesyse ir jei jos nėra, bet filmo kūrėjai nutaria ją parodyti vėliau - turinys bus dinamiškai atnaujintas ir įsigiję filmus naują medžiagą galės peržiūrėti nemokamai.
  • Artėjant iPhone 6 pasirodymui, nerimsta nei dizaineriai nei 3D video meistrai. Vienas naujesnių iPhone 6 konceptų:
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų