Vartotojus labiau domina iPhone su geresne baterija nei didesniu ekranu

Nors eilė požymių rodo, kad sekančios kartos iPhone turės didesnį ekraną (o gal ekranus), RBC Capital Markets atliktas tyrimas rodo, kad vartotojai labiau laukia ne didesnio iPhone ekrano, o ilgiau „laikančio“ akumuliatoriaus.

Iš 4000 vartotojų, kuriems buvo išsiuntinėti klausimynai 33% atsakė, kad ilgiau laikanti iPhone baterija būtų pakankama priežastis pirkti iPhone 6. Tuo tarpu tik 23% atsakė, kad didesnis ekranas juos suviliotų.

Ilgai 3,5“ colio ekranus turinčius iPhone leidusi Apple, šių telefonų ekranus šiek tiek padidino išleisdama iPhone 5 ir dabar yra pakankamai priežasčių manyti, kad šį rudenį Apple išleis iPhone su dar didesniu 4,7”, o gal ir su 5,5" ekranais. Nors iš vienos pusės galima teigti, kad telefonas didesniu ekranu leis įdiegti ir didesnės talpos akumuliatorių, tačiau kita vertus didesnis ekranas ir elektros energijos sunaudoja daugiau.

2013 metų All Things D konferencijos metu, paklaustas apie galimybę Apple išleisti iPhone didesniu ekranu Tim Cook atsakė:

„įrenginiai didesniu ekranu dabar paklausi prekė. Vartotojai žiūri į dydį, bet jie taip pat žiūri ir į tokius dalykus kaip: nuotraukų atvaizdavimas ekrane teisingomis spalvomis, baltos spalvos balansas, ekrano blizgesys, baterijos pajėgumai, šviesumas, ekrano ilgaamžiškumas . Taigi yra labai daug svarbių, su ekranu susijusių dalykų. Mes visada apsvarstome tai, ko nori mūsų vartotojai ir priimame atitinkamus sprendimus ir šiuo atveju mes manome, kad Retina ekranai įdiegti mūsų įrenginiuose yra daug geresni“.

Tarp kitų atsakymų į RBC Capital Markets anketos klausimus: 18% nori greitesnio procesoriaus, 12% geresnės fotokameros. Apklausa parodė, kad 26% vartotojų mokėtų 100$ daugiau už iPhone su 5,5" įstrižainės ekranu. Iš apklausoje dalyvavusių 74% įsitikinę, kad naujas iPhone pasirodys šiais metais. Iš tų vartotojų, kurie ruošiasi pirkti išmanų telefoną per artimiausius pusę metų 49% atsakė, kad rinksis iPhone, 37% Samsung ir 2,5% Microsoft Nokia telefoną.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Vienas komentaras

  1. Lyginant su kitų gamintojų flagmanais, tai iPhone baterija itin prasta, ypač ties pokalbio trukme. Tikiuosi iPhone 6 baterija galės konkuruoti su kitais.

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų