Kodėl dar neturėtumėte diegti iOS 8

iOS 8 iPhone

Kaip ir kas kartą Apple pristačius naują iOS versiją taip ir šį kartą kyla nemažas susižavėjimo šurmulys ir yra nemažai norinčių kuo greičiau į savo iPhone įdiegti naują, dar žalią ir neprinokusią iOS.

Apple paskalbus apie naują iOS versiją ji tą pačią ar sekančią dieną tampa prieinama registruotiems Apple programuotojams. Tai leidžia jiems įdiegti iOS beta versijas ir testuoti savo sukurtas aplikacijas jau naujos operacinės sistemos aplinkoje. Kadangi tai beta versijos, jose nemažai klaidų, saugumo spragų, ne visos funkcijos veikia korektiškai ar net yra įjungtos.

Skubantiems į savo iPhone „sukišti“ iOS 8 pasakysiu, kad čia jūsų įrenginiai ir jums spręsti kaip su jais elgtis, bet paminėsiu priežastis kodėl nereikėtų to daryti ypač jei tai nesate registruoti programuotojai ir/ar jūsų įrenginys nėra registruotas Apple kaip programuotojo ir darote tai iš „žalio smalsumo“.

Suderinamumo problemos

Įdiegus visiškai naują iOS versiją galite susidurti su suderinamumo problemomis. Tai tokios problemos kai jūsų naudojamos aplikacijos naujoje aplinkoje neveiks visai arba veiks blogai ir nepatikimai. Programuotojai dar tik ruošiasi šias aplikacijas atnaujinti ir padaryti suderinamas su iOS 8. Atnaujintas ir iOS 8 aplinkoje veikti pritaikytas aplikacijas programuotojai galės pateikti Apple tik po to kai ši išleis iOS 8 Golden Master versiją ir tai nutiks, greičiausiai, rugsėjo mėnesį.

Klaidos

Be suderinamumo, su kitų programuotojų sukurtomis aplikacijomis, problemų iOS 8 beta nestabiliai veikti gali ir Apple sukurtos ir į iOS 8 sudėtį įeinančios aplikacijos. Dėl nestabilios šių aplikacijų veiklos aplikacijos ar visas įrenginys gali strigti, persikraudinėti ir kaip taisyklė, tokie dalykai įvyksta dažniausiai pačiu netinkamiausiu metu: kai rašote svarbų elektroninį laišką, skambina svarbus žmogus ir negalite atsiliepti nes užstrigo įrenginys ir panašiai.

Taip pat jei naudojate neregistruotą kaip Apple programuotojo iOS įrenginį, po persikrovimo, greičiausiai, iOS 8 nebeveiks ir teks atstatinėti sistemą į seną iOS 7 versiją, o jei tai nutiko pakeliui į oro uostą ir jūs dar tik iškeliaujate ir iki grįžimo kelios dienos arba pažadėjote perskambinti, o negalite net telefono skambinusiojo pažiūrėti ir greičiausiai jo taip ir nepamatysite…

Apple ne be priežasties tai vadina beta ir šioje stadijoje esančios iOS prieinamumą riboja. Įprastai beta stadijoje Apple laiko iOS tris mėnesius ir per šį laikotarpį taiso klaidas.

Versijos pažeminimas

Nors sugrįžti prie iOS 7.1.1 iš iOS 8 beta nėra sudėtinga, galite susidurti su kai kuriomis problemomis, tokiomis kaip negalėjimas atstatyti įrenginio iš atsarginės duomenų kopijos padarytos su iOS 8 ir tai reiškia, kad duomenys, kuriuos įvedėte ar gavote naudodami naują - betą versiją, bus prarasti.

Tiesa pasakius Apple įspėja vartotojus, kad šie negalės savo įrenginių versijos pakeisti į žemesnę.

Palikti likimo valiai

Jei naudodami iOS 8 beta susidursite su kokiomis nors problemomis, jūs negalėsite gauti kvalifikuotos pagalbos nei iš kitų programuotojų, nei Apple. Programuotojai, daugeliu atvejų, jums patars palaukti kol išeis galutinė „public“ iOS 8 versija, o Apple pasakys palaukti, kol bus išleista sekanti beta versija gal būt ištaisanti tas klaidas.

Net programuotojai nediegia beta versijų savo pagrindiniuose įrenginiuose ir tam tikslui naudoja atskirus, tam tikslui skirtus įrenginius.

Optimizacijos problemos

iOS 8 beta nėra pilnai optimizuota. Apple renka naudojimo duomenis taip gaudama informaciją apie sistemos veikimą bei įvykusias klaidas, tai gali veikti įrenginio našumą bei sunaudoti daugiau daugiau duomenų srauto ar energijos nei įprasta.

Viltys

Dauguma naujų ir jus sužavėjusių iOS 8 funkcijų, tokių kaip „Notification Center“ priedai (widgets), kitų programuotojų sukurtos klaviatūros nebus prieinamos iki Apple iOS 8 padarys prieinamą visiems ir programuotojai tas, savo sukurtas, aplikacijas galės pateikti Apple.

Daugelis energingai puolę diegti iOS beta versijas į savo įrenginius ilgainiui pradeda bumbėti, kad nieko ten gero, niekas neveikia, lūžinėja, stringa, stabdo ir t.t. visai pamiršdami, kad tai yra beta versija ir tokiu būdu sugadina sau nuomonę apie galutinį produktą iš anksto bei skleidžia nereikalingas ir pagrindo neturinčias paskalas.

Neretai tokie eksperimentatoriai nelabai suprasdami ką ir kaip daryti bei per skubėjimą neįsigilinę į proceso subtilumus savo įrenginius sugadina ar paverčia juos bevertėmis „plytomis“.

Su kiekviena (paprastai kas porą savaičių) išleidžiama nauja beta versija iOS tampa stabilesnė, todėl neskubėkite diegti, o jei norite išties stabilios versijos - palaukite kol Apple išleis „public“ versiją.

Apple išleido visiems vartotojams skirtą iOS 8 versiją.

Čia tik pamąstymai, kaip elgtis su savo įrenginiu spręsti tik jums patiems.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų