Nauji Apple patentai jutiklius turinčioms ausinėms

Apple užregistravo kelis naujus patentus susijusius su ausinėmis galinčiomis stipriais sumažinti elektros energijos sunaudojimą, sumažinti triukšmų lygį bei automatiškai sustabdyti ar pradėti groti muziką.

Du Apple patentai apima du skirtingus aspektus, tačiau abiejuose aprašomi jutikliai įdiegti į ausines. Šių jutiklių pagalba ausines galima paversti ekonomiškiau elektros energiją naudojančiais priedais.

Pirmasis patentas pasakoja apie sistemą kai naudojami lietimui jautrūs, jėgos, akustiniai ir kiti jutikliai bei akselerometras skirti nustatyti ar ausinės yra ausyje ir jei taip, gali būti įjungtas triukšmo slopinimo funkcijos.

Patente aprašomos du triukšmo slopinimo tipai: pačios ausinės sistemos pagalba bei pajungto įrenginio procesoriaus pagalba. bet kuriuo atveju triukšmų slopinimo funkcija sunaudotų daugiau elektros energijos, o tos energijos sunaudojimą taupyti padėtų išmani ausinių funkcija nustatanti ar ausinės tuo metu naudojamos ar ne.

Kitas Apple patentas aprašo technologijas, kai naudojami tokie patys jutikliai, tačiau šiame patente aprašomas išmanus būdas pradėti groti ar sustabdyti muziką priklausomai nuo to ar ausinės yra ausyje. Apple tai aprašo kaip naudingą funkciją kai klausomasi muzikos ar kitos per srautinę (streaming) paslaugą teikiamos informacijos.

Šiuose patentuose minimos technologijos gali būti panaudotos ateityje pasirodysiančiose Apple ausinėse ir tai tampa ypač įdomu po to kai Apple įsigijo Beats tame tarpe ir jos ausinių divizioną. Apple sako, kad ji tęs Beats priedų vystymą ir šis departamentas bus pavaldus Apple vyresniajam viceprezidentui Phil Schiller.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų