Tim Cook yra ir grėsmingas, ir rūpestingas

Tema: Žmonės

Ar pažįstate daug žmonių, kurie dirba savanoriais labdaros valgyklose? O savanoriais dirbančių kompanijų vadovų? Nauja, kovo mėnesio viduryje pasirodysianti, buvusios Wall Street Journal žurnalistės Yukari Iwatani Kane knyga pavadinimu „Haunted Empire: Apple After Steve Jobs“, pasak pačios knygos autorės žada atskleisti daug, šios paslaptingos kompanijos paslapčių.

Wall Street Journal paskelbė naujos, savo buvusios žurnalistės Yukari Iwatani Kane, knygos ištrauką. Jei manote, kad Tim Cook ir Steve Jobs labai skirtingi - ši knyga jūsų manymą tik sustiprins. Knygoje Tim Cook aprašomas kaip vadovas neturintis Steve Jobs „kvazi-religinės valdžios spinduliavimo“, bet apibūdinamas kaip be abejonės geresnis vadovas.

Tim Cook

Be to, kad Tim Cook yra vertingiausios pasaulio kompanijos vadovas apie jį patį nėra daug žinoma. Trumpai tariant Tim Cook yra be galo smulkmeniškas darboholikas neturintis kokio nors svarbesnio socialinio gyvenimo už Apple ribų. Jis taip pat yra ir dosnus bei taupus.

Šiek tiek daugiau apie Tim Cook:

  • Iš to ką pasakoja kiti, Tim Cook neturi artimų draugų, niekada nebendrauja viešumoje ir labai retai kalba apie savo asmeninį gyvenimą.
  • Savo karjerą Tim Cook pradėjo kompanijoje IBM, kurioje pradėjo dirbti įgijęs industrinio inžinieriaus išsilavinimą Auburn universitete.
  • Cook gyveno sąlyginiai paprastą gyvenimą: Jis eilę metų gyveno nuomotame name, kuriame nebuvo oro kondicionieriaus. Kai jis pagaliau nusipirko savo būstą, tai buvo pusė 730 m2 namo su parkavimo vieta vienam automobiliui.
  • Pirmasis jo sportinis automobilis buvo panaudotas Porsche Boxster.
  • Kai Apple ruošėsi iMovie išleidimui, Jobs paprašė vadovų sukurti savo filmukus ir išbandyti aplikaciją. Tim Cook sukūrė filmą apie namo paiešką Palo Alto mieste ir aukštas nekilnojamo turto kainas 90-tų metų pabaigoje.
  • Tim Cook sušaukiami savaitiniai susitikimai gali trukti penkias ar šešias valandas, nes juose aptariama kiekviena smulkiausia detalė. Jo susirinkimuose sausakimša žmonių ir jei koks nors skaičius yra neteisingas ar jo nėra - Tim Cook apie tai žinos.
  • Kane rašo: „Tim Cook susirinkimai yra gąsdinantys.“ Jis gali 10 kartų iš eilės užduoti vieną ir tą patį klausimą. Jis gali klausti „Kodėl taip yra?“, „Ką tuo nori pasakyti?“, „Aš nesuprantu. Kodėl negali pasakyti aiškiai?“.
  • Ketvirtiniai Cook susirinkimai gali būti labai pamokantys, nes jis išnagrinėja kiekvieną smulkmeną - kas buvo veiksminga, o kas - ne, naudodamas Pos-It lapelius. Vadovai tokiuose susitikimuose sėdi „sukryžiavę pirštus“ melsdamiesi, kad jų strategijos lapeliai neatsidurtų šiukšlių dėžėje.
  • „Cook gerai žino tylos jėgą. Jis tylėdamas gali padaryti daugiau, nei Steve Jobs galėdavo padaryti savo išsireiškimų pagalba. Jei kas nors negali atsakyti į klausimą, Tim Cook sėdi ir laukia“, - rašo knygos autorė.
  • Jis yra nežmoniškai ištvermingas. Jis gali praleisti kelias dienas Azijoje, grįžti į Kaliforniją ir eiti tiesiai į darbą.
  • Jis pabunda rytais apie 4–5 valandą, pasportuoja ir eina į darbą. Jis visą dieną valgo proteininius batonėlius ir paprastą maistą, tokį kaip vištiena ir ryžiai.
  • Jo hobis yra laipiojimas uolomis ir kalnų dviračiai.
  • Jis kilnus. Jis dirba savanoriu nemokamo maitinimo įstaigose, jis dovanoja lėktuvų taškus ir yra dalyvavęs dviračių užvažiavimuose tam, kad skirti pinigus labdarai. Kai jis buvo paskelbtas Apple CEO jis pasirūpino, kad Apple taip skirtų daug dėmesio labdarai.
  • Cook valgo Apple valgykloje ir susipažįsta su darbuotojais, kurių nežino.
  • Cook’o valdymo metodai skiriasi nuo naudotų Steve Jobs. Priešingai nei Jobs, nereikalauja susiveržti pilvus ir pateikti stiprius projektų skaičius ir milžiniškus pelnus. Ten kur Jobs demonstravo savo vienvaldystę, Cook vertina kolegialumą ir komandinį darbą.

Taip pat skaitykite:
Alabamos naujienų svetainė pasakoja apie Tim Cook jaunystę
Trumpas interviu su Tim Cook apie Apple, Mac ir NSA
Tim Cook atlyginimas 2013 metais buvo 4,25 milijono JAV dolerių
Tim Cook valdymo stilius – be nesąmonių
Serijos „Apple istorijos“ straipsniai
Serijos „Žmonės“ straipsniai

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų