Tim Cook valdymo stilius - be nesąmonių

Tema: Apple

Šeštadienį sukaks dveji metai, kai Tim Cook tapo Apple CEO.

Daugelis, net neturinčių nei vieno Apple įrenginio gali papasakoti ką nors apie Steve Jobs, tačiau nedaugelis, net turinčių ir ne po vieną Apple produktą ir juos naudojančių kasdien, paprašyti papasakoti ką nors apie Tim Cook, nesuregztų ilgesnės istorijos.

Tim Cook'o vadovavimo metu, kompanija nepristatė nieko sensacingai naujo, Apple akcijų kainos krito, nors faktas, kad tai kada nors įvyks, nepriklausomai nuo to kas vadovauja kompanijai buvo akivaizdus - negali gi tas kartais augantis didėjimas tęstis be galo: rinka nėra begalinė, tačiau daugelis šį nuopolį sieja su Tim Cook valdymu ir užduoda klausimą: „ar tikrai Tim Cook yra tas asmuo, kuris turi vadovauti Apple?“.

Tim Cook žinomas kaip darboholikas akylai saugantis savo privatų gyvenimą. Tim’ą pažįstantys žmonės, jo paveikslą piešia kaip galvoto, į rezultatą orientuoto vadovo, kuris sugeba išklausyti ir nedidelėje žmonių grupėje gali būti žavus ir linksmas.

Apple darbuotojai sako, kad Cook’o valdymo stilius metodiškas ir „be nesąmonių“, kas yra radikaliai priešinga prieš jį buvusiam kompanijos vadovui. Jei nieko nenumatyto ir blogo kompanijoje neįvyksta, jis pats nepuola valdyti kiekvieno kompanijos darbuotojo, o ką nors deleguoja.

Kompanijos susirinkimuose, Tim Cook yra tylus, sėdi sukabinęs prieš save padėtas rankas ir yra beveik nepastebimas, o jo veido išraiška neįskaitoma. Jei kas nors pasikeičia jo suakmenėjusioje pozoje, pavaldiniai turi atkreipti dėmesį į tai, kas tuo menu buvo sakoma. Jei viskas gerai - jis taip ir išlieka ramus. Kaip ir Steve, Tim gali būti negailestingas darbuotojams ir spausti juos tobulybės link.

Tim’as gali tiesiog pasakyti: „Aš nemanau, kad tai yra pakankamai gerai“, - ir tai bus visko pabaiga: norisi nušliaužti ir įlįsti į kokią nors skylę ir ten numirti, - apie Cook'ą pasakojo vienas žmogus.

Lyginant Tim Cook ir Steve Jobs, Tim’as yra labiau metodiškas, daugiau rūpinasi žmonių gerove, ką rodo ir pagerėjusi darbininkų padėtis Apple gamyklose.

Daug kam įdomu, kaip Cook’as pristatys visiškai naują Apple produktą, pavyzdžiui gandais apipintą iWatch. Tačiau dabar belieka laukti po kelių savaičių įvyksiančio jo pasirodymo ir pranešimo apie naują iPhone, o gal net ir porą jų.

Daugiau apie Apple CEO Tim Cook informacijos rasti galite jam dedikuotame Reuters straipsnyje.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų