Buvęs Apple CEO John Sculley Indijoje pardavinės pigius Androidus

Tema: Android

Buvęs Apple korporacijos vadas John Sculley, kuris žinomas kaip žmogus iš Apple išmetęs Steve Jobs, Indijoje ruošiasi pardavinėti pigius, Android operacinės sistemos pagrindu vargstančius, mobiliuosius telefonus.

Buvęs Apple CEO John Sculley nevengia piktai pasisakyti apie kompaniją, kuriai kažkada vadovavo.
Buvęs Apple CEO John Sculley nevengia piktai pasisakyti apie kompaniją, kuriai kažkada vadovavo

Pavadinimas telefonams dar nesugalvotas, tačiau planuojama pradėti jais prekiauti jau balandį. Vadovaus šiam nežinomam vardui buvęs Micromax vadovas Ajay Sharma, kuris kažkurį laiką vadovavo ir HTC biurui Indijoje.

Projektą investuoja Singapūro Inflexionpoint, kurios vienas iš įkūrėjų yra John Sculley. Ajay Sharma jau suformavo pagrindinę darbuotojų komandą, kuri susideda iš buvusių Micromax ir HTC darbuotojų. Planuojama, kad kol kas nežinomo vardo įrenginių, kaina bus 5000 - 15000 Indijos rupijų (apie 200–600 litų). Indijos rinka užtvindyta pigiais telefonais ir nėra aiškų ką tokio pasiūlys šis gamintojas, kad nurungtų šiuo metu rinkoje jau esančius vardus tokius kaip Micromax ir Carbonn.

Tačiau net jei jie ir nesugebės pagaminti nieko, kas išsiskirtų iš jau egzistuojančių Indijoje telefonų, BGR India drąsina šiuos „jaunuosius verslininkus“ rašydamas, kad Indijos rinka pakankamai didelė, kad joje atsirastų vietos dar vienam vardui.

IDC duomenimis išmaniųjų telefonų į šalį įvežimas išaugo tris kartus, nuo 16,2 milijono 2012 metais iki 44 milijonų 2013. Rinkos ekspertai tikisi, kad kreivė nepasiduos gravitacijai ir šiais metais.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų