Analitikai sako, kad šis ketvirtis Apple katastrofiškas

Tema: Apple

Analitikas Brian Blair iš Wedge Partners sako, kad yra bloga ir gera naujienos susijusios su Apple.

„Bloga naujiena ta, kad šis ketvirtis Apple yra labai blogas“, - sako Blair’as. Remdamasis ataskaita iš „Barron’s“ analitikas pranašauja, kad po to kai Apple paskelbs kovo mėnesį pasibaigsiančio ketvirčio rezultatus - akcijų grafiko kreivė aštriu kampu pakryps į pietus. Anot analitiko tą rodo ir tiekėjų informacija, kurie sako apie sumažėjusius komponentų užsakymų kiekius iš Apple. Kokios galėtų būti to priežastys:

  • Besitęsiantis „high-end’inių“ išmaniųjų telefonų rinkos augimo lėtėjimas.
  • Auga pigių išmaniųjų telefonų poreikis, tačiau Apple šioje sferoje nekonkuruoja.
  • Dėtos per daug didelės viltys į China Mibile iPhone pardavimus.
  • Besitęsiantis nedidelis iPhone 5c modelių populiarumas.
  • Žmonės tikėdamiesi naujo iPhone didesniu pasirodymo susilaiko nuo dabar turimų telefonų atnaujinimo.

Žodžiu nieko gero, tačiau išspaudęs ašaras citrinų rūgštelės pagalba Blair’as pereina prie „citro“.

„Kai akcijos nukris, atsiras nauja galimybė jas pirkti, nes Apple išleis naujus tobulus produktus ir tada akcijos šaus tiesiai į mėnulį“, - žada Wedge Partners analitikas. Jis vardina tokius produktus kaip iTV, iWatch, iPhone 6 su didesniu ekranu ir naujus nešiojamus kompiuterius.

Jau kuris laikas gandai apie šiuos naujus Apple produktus lyg kregždutės danguje suka ratus po kibernetinį dangų, tačiau niekaip vis dar negalime jų palesinti viltingai ištiestuose delnuose pabertais pinigėliais. Cook’as žadėjo naujus produktus šiemet, tad gal pagaliau gandai materializuosis.

Žymos
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 2 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. Manau, kad didelė bėda yra su iPhone 5C - kaina turėtų būti bent 25% mažesnė. Jame esančios technologijos jau senai atsipirkusios ir šis modelis turėtų būti iOS populiarintojas pigesniame segmente. 5C pardavimai netenkina ir pačio Apple vadovo, taigi pats laikas daryti išvadas.

    • Aš manau, kad Apple rinkodarininkai šį kartą arba apsiskaičiavo, arba kažkas iš galutinius sprendimus priimančių negalėjo leisti Apple pradėti gaminti labai gerus ir mažiau gerus įrenginius ie aš su tuo sutinku 100%. Čia skonio reikalas tie iPhone, mano sūnus rinkdamasis tarp iPhone 5s ir iPhone 5c pasirinko „c“ - jis jam labiau patiko.
      Spėju Apple 5c paliko kaip pigesnį 5-tuko variantą, jis nė kiek nėra blogesnis už 5s, paprasčiausiai kadangi ilgą laiką sklandė gandai apie „pigesnį“ iPhone, tai žmonės ir susikūrė sau iliuziją, kad tas pigesnis turi kainuoti kaip Android. Apple niekada nesiorientavo į „pigesnės“ prekės ieškantį rinkos segmentą ir tikiuosi nesiorientuos ir ateityje.

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų