Sundar Pichai iš Google: Android nėra sukurta būti saugia

Temos: Android, Google

Atsakydamas į klausimus „Mobile World Congress“ apie kenkėjiškas programėles skirtas Android operacinei sistemai, vyresnysis Google viceprezidentas Sundar Pichai buvo netikėtai tiesmukas ir sąžiningas.

Barselonoje vykusioje „Mobile World Congress“ prancūzų „FrAndroid“ uždavė seriją klausimų Google atstovams, tame tarpe ir apie Android operacinės sistemos saugumą. Atsakydamas į klausimą, Google viceprezidentas Sundar Pichai, sakė:

Mes negalime teigti, kad Android yra sukurta būti saugia. Tai kaip ji yra sukurta suteikia daugiau laisvės. Kai žmonės kalba apie 90% piktybinių programėlių sukurtų Android įrenginiams, jie turėtų prisiminti tai, kad Android yra populiariausia operacinė sistema pasaulyje. Jei aš turėčiau kompaniją, kuri kurtų piktybinius kodus aš taip pat nusitaikyčiau į Android.

Nėra abejonių, kad programišiai taikosi į labiau paplitusias operacines sistemas. iOS turi 17,6% rinkos dalies ir tai nėra mažas taikinys ypač turint omenyje, kad iPhone vartotojai yra labiau pasiturintys ir būtų gerokai skanesnis kąsnelis kibernetiniame pasaulyje veikiantiems nusikaltėliams, tačiau ji yra kur kas kietesnis riešutėlis, tad kam laužyti dantis į kietą iOS kevalą, kai galima lengvai pasmaguriauti saldumynais nuo Android vartotojų stalo.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų