Tyrimas rodo, kad Apple turi saugiausią slaptažodžių sistemą

Temos: Apple, Saugumas

Dažnam turinčiam su vartotojo paskyra susietą kreditinės kortelės informaciją gali kilti klausimas, o kaip saugi ji yra? Kalbant apie Apple - pasirodo velniškai saugi, bent jau kalbant apie apsaugojimą slaptažodžiu.

Dashlane ištyrė daugiau nei 100 kompanijų, nuo Microsoft iki Dick’s Sporting Goods, slaptažodžiams taikomas reikalavimus ir nustatė, kad Apple reikalavimai yra griežčiausi.

Apple buvo įvertinta 100 balų (aukščiausias įvertinimas), kiek keistoka, kad tokios kompanijos kaip Microsoft ar Chegg tesukrapšė po 65, Amazon buvo įvertina neigiamu –40 balu.

Dashlane asmeninių duomenų apsaugos elektroninėje prekyboje apsaugos tyrime buvo vertinama pagal 24 skirtingus kriterijus, atkreipiant dėmesį į tokius dalykus kaip veiksmai kelis kartus neteisingai įvedus slaptažodį ar prastai suformuoto slaptažodžio įvedimas.

10 geriausių

KompanijaĮvertinimas
Apple 100
Newegg 65
Microsoft 65
Chegg 65
Target 60
Williams-Sonoma 55
CDW 50 Amway 45
Musician’s Friend 45
Nike 45

55% tyrime dalyvavusių kompanijų priima tokius slaptažodžius kaip „123456“, o 51% neblokuoja prieigos pro 10-ties nesėkmingų bandymų.

Dashlane teigia, kad Apple įrodė, kad jos akcentuojamas saugumas nėra tušti žodžiai.

„Nors kai kurie gali sakyti, kad tai yra vartotojui papildomų nepatogumų sudarymas, tokios kompanijos kaip Apple, be abejonės garsiausia iš esančių sąraše, įrodo jog įmanoma būti ir saugiai ir sėkmingai. Kiekvienoje mūsų testuotoje kategorijoje Apple naudoja 4 paprastus rekomenduojamas saugumo reikalavimus ir todėl pelnė aukščiausią įvertinimą“, - rašoma Dashlane ataskaitoje.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų