Apple gali tapti PayPal ir Square konkurente

Apple jau turi milžinišką įdirbį mobilių atsiskaitymų srityje. Kupertino įsikūrusi technologijų gigantė yra pardavusi daugiau nei 500 milijonų iPhone ir iPad ir savo serveriuose saugo šimtus milijonų iTunes Store paskyrų kreditinių kortelių informaciją.

Jei turite iPhone 5S - galite piršto atspaudo pagalba patvirtinti pirkimą. iBeacon technologija leidžia nustatyti prie kurios lentynos parduotuvėje esate. Dabar, Apple apjungusi piršto atspaudo, iBeacon technologijas bei savo serveriuose saugomų kreditinių kortelių informaciją gali tapti rimta konkurente tokioms kompanijoms kaip PayPal, Square ar Stripe mobilių atsiskaitymų versle.

Wall Street Journal rašo, kad App Store vadas Eddy Cue buvo susitikęs su eile skirtingų atsiskaitymų sistemų kompanijų vadovais aptarti jų susidomėjimą galimybe sukurti atsiskaitymų tinklą ne tik paštu ar internetu užsakomoms prekėms bet ir „realioms“ prekėms esančioms ne virtualiose parduotuvėse.

Tai nėra pirmasis Apple bandymas griebtis ir atsiskaitymų verslo. 2011 metais Apple pradėjo tyrinėti šią galimybę „wallet“ aplikacijos pagalba, tačiau vėliau šį projektą nutraukė dėl NFC (Near Field Communication) technologijos stipriai sekinamo įrenginio akumuliatoriaus ir anot Apple viceprezidento Phil Schiller, tai galėjo sumenkinti puikią naudojimosi iOS įrenginiais patirtį.

Mobilių atsiskaitymų verslas yra stipriai augantis verslas. Per 2012 metus vien amerikiečiai atsiskaitydami už pirkinius mobiliais įrenginiais išleido 12,8 milijardo JAV$, o tyrimų kompanijos Forrester duomenimis 2017 metais šis skaičius gali išaugti iki 90 milijardų JAV dolerių vien tik Amerikoje.

Mobilių atsiskaitymų technologija yra dar savo „kūdikystės stadijoje“, - sakė Apple CEO Tim Cook 2013 metų balandį konferencijoje skirtoje investuotojams. Manau jei kas ir turi resursų, technologijas ir pranašumų kuriant patrauklią ir patogią mobilių atsiskaitymų sistemą - tai Apple.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų