Mokslininkai sukūrė kenkėjišką kodą plintantį garso pagalba

Fraunhofer komunikacijų instituto mokslininkai sukūrė kenkėjišką kompiuterinį kodą-konceptą, galintį bendrauti su kitais, šalimai esančiais kompiuteriais, garso pagalba.

Įdomu tai, kad kompiuteriai neturi būti viename ar techniškai bet kokiame tinkle, tačiau juos skiriantis atstumas neturėtų būti didesnis nei du metrai. Įdomu ir tai, kad mokslininkai tvirtina, jog sukūrė metodą kurio pagalba gali sukurti kompiuterinį tinklą leidžiantį garso pagalba platinamam kenkėjiškam kodui plisti didesniais atstumais.

Ši idėja nėra visiškai nauja ir jos pagrindu tapo senesnis metodas sukurtas tam, kad padėti kompiuteriams bendrauti po vandeniu (ne kenkėjiško kodo platinimo tikslu).

Kas šiek tiek praskaidrina nuotaiką, tai faktas, kad duomenų perdavimo greitis juos perduodant garso pagalba yra labai nepakeliamai mažas - 20 bitų per sekundę ir todėl petabaitai asmeninių duomenų negali būti perduoti radio-nusikaltėliui, bent jau artimiausiu metu. Kaip ten bebūtų, bandymų metu „garso pagalba“ buvo sėkmingai „apsikeista“ slaptažodžiais.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų