Apple užregistravo 48 naujus patentus

Stengiuosi apie patentus daug nerašyti, nes dauguma po internetą sklandančių su Apple patentais susijusių naujienų yra nesąmonės, tačiau šiandien Apple tikrai nebloga diena patentų departamente. Nesvarbu ar naujos Apple užpatentuotos technologijos išvys saulės šviesą realiame gyvenime, ar ne - tačiau tarp naujai įregistruotų yra ir gana įdomių: besisukančio meniu, veido atpažinimo ar belaidžio įrenginių įkrovimo.

Ateityje iPhone ir iPad, o gal ir Mac kompiuteriuose gali būti panaudota veidų atpažinimo technologija leidžianti atrakinti įrenginį arba ne, priklausomai nuo to ar veidas atpažintas ar neatpažintas. Bandau įsivaizduoti kaip turėtų vykti stipriai ir skirtingai savo veidą „piešiančios“ moteriškės veido skenavimo procesas, o jei dar ši mėgsta ir „paūžti“…

„Asmeninių kompiuterių ir kompiuterinių įrenginių kontrolės naudojant veido aptikimą ir atpažinimą“ patentas susideda iš trijų sistemų: veido aptikimo aplikacijos, veido atpažinimo aplikacijos ir kontrolės komandų įvedimo ir vykdymo aplikacijos. Visos šios trys sistemos veikia kartu, kad aptikti veidą, jį atpažinti ir nustatyti ar vartotojas yra autorizuotas naudotis įrenginiu ir jei taip, kokios teisės jam yra suteiktos.

Nėra aišku kokie yra Apple planai norint panaudoti technologiją jau panašia forma egzistuojančią Galaxy Nexus phone bei abiejose Microsoft naujajame Xbox One ir PlayStation 4.

Apple neseniai įsigijo Izraelio PrimeSense, kuri turi nemažą įdirbį technologijose, kurias dabar Microsoft naudoja savo Kinect jutiklius turinčiuose įrenginiuose.

Vienas iš galimų naudingų šios technologijos panaudojimo scenarijų gali būti kai kas nors laiko ne savo iPhone rankose, pavyzdžiui šeimos narys, iPhone vartotojo privačią ar asmeninę informaciją turintys pranešimai (Message žinutės, el. pašto pranešimai ir panašiai) nebūtų rodomi ekrane.

iPhone 5s jau turi galimybę naudoti biometrinius vartotojo duomenis įrenginio atrakinimui ar pirkimų atlikimui per iTunes Store.

Tarp kitų sąraše esančių patentų yra ir belaidžio įrenginių įkrovimo patentas. Nors ši technologija nėra visiški nauja ir kelios kompanijos ją jau naudoja - Apple užsispyrėliškai laikosi laidų principo. Apple patente aprašoma technologija įrenginių įkrovimui naudotų NFC (near field communication) magnetinio rezonanso sukuriamą srovę jos aprėptiems ribose ir galėtų įkrauti ten esantį įrenginį.

Kiti Apple patentai yra susiję su naujo - cilindro formos Mac Pro dizainu, Apple TV ir trečios kartos iPad turinčio WiFi ir 4G LTE komunikacijos galimybes.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų