Kaip iMac vos netapo MacMan

Pirmasis iMac
Ken Segall’o knyga Insanely Simple: The Obsession That Drives Apple’s Success turi daug ir mažai žinomų istorijų susijusių su Apple ir Steve Jobs. Viena jų pasakoja apie tai, kaip Steve Jobs norėjo iMac pavadinti Mac Man.

Segall dirbo Apple ir jo vardas siejamas su iMac pavadinimu, tad jei kas ir žino tikrą šio pavadinimo istoriją - tai jis.

„Mes rinkomės iš daugybės pavadinimų, bet vienas iš mano paminėtų buvo iMac“, - pasakoja Segall. „Steve nepatiko nei vienas iš mūsų pasiūlytų pavadinimų, tame tarpe ir iMac. Jei jūs negalite sugalvoti geriau už MacMan tada jis vadinsis MacMan - sakė Steve Jobs. Mes vardijome naujus pavadinimus, bei kelis iš jau anksčiau paminėtų. Tada Steve tarė: nėra taip, kad šią savaitę aš jų nekęsčiau, bet jie vis dar man nepatinka“.

Segall sako, kad niekada daugiau negirdėjo Steve grįžtant prie šios temos, bet vieną dieną, jis pabudo ir suprato, kad naujo produkto pavadinimas yra iMac ir tai buvo istorijos pabaiga.

Steve pagaliau nusprendė, kad MacMan yra visiškai netinkantis pavadinimas ir net bjaurus. Jei Steve nebūtų staiga nusprendęs kompiuterio pavadinti iMac, visa Apple kompanijos produktų pavadinimų evoliucija butų pakrypusi kita vaga ir gali būti, kad iMac, iPhone, iPod ar iPad dabar vadintųsi MacMan, PhoneMan, PodMan ar PadMan ir tai ta alternatyvi ateities versija, kurioje aš nenorėčiau sudalyvauti :).

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų