Kai kurie Apple žodynai neturi žodžio „Gay“ aiškinimo

Temos: Apple, macOS

Kai kurios Apple žodynų versijos neturi žodžio „Gay“ aiškinimo, tuo tarpu kituose, šalia pateikiamų reikšmių yra ir įžeidžiantys paaiškinimai tokie kaip: „kvailas ar neįspūdingas“ (foolish, stupid or unimpressive).

Penkiolikmetė Becca Gorman nusiuntė laišką Tim Cookpdf prašydama panaikinti šį įžeidžiantį žodžio aiškinimą iš žodyno. Valandos bėgyje jai į namus Sudbury (Masačusets'as JAV) paskambino Apple atstovas.

OSX Dictionary žodžio Gay aiškinimas

„Jie pasakė man, kad yra sunku patikrinti visus žodžius žodynuose, kuriuos jie gauna iš savo šaltinių ir, kad yra taip pat šokiruoti tokiu žodžio aiškinimu“, - Metro West Daily News sakė Gorman.

50 įtakingiausių JAV gėjų: Tim Cook

Panašu, kad Apple dabar stengiasi atnaujinti savo žodynus ir kai kuriuose Apple OS X esančiuose žodynuose žodžio „Gay“ paaiškinimo neliko visai, pvz Apple žodyne, tačiau OS X Dictionary aplikacija ima reikšmes iš kelių skirtingų šaltinių. Apple pati nerašo žodžių aiškinimų ir, suprantama, toks žodžio aiškinimas kompanijai, kurios CEO Tim Cook yra gėjus ir yra įtakingiausių JAV gėjų sąrašo viršuje, nėra priimtinas.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų