Ar matysime Soči žiemos Olimpinių žaidynių nuotraukas Twitter ir Instagram?

Bet kuris rašantis žurnalistas, kuris Soči vyksiančiose olimpinėse varžybose naudosis mobiliu telefonu, planšetiniu kompiuteriu ar „muiline“ sportininkų ir žiūrovų fotografavimui rizikuos prarasti akreditaciją.

Žurnalistai, kurie naudos mėgėjišką aparatūrą fotografavimui ar filmavimui 2014 metų žiemos olimpinėse žaidynėse, kurios vyks Soči mieste, bus tuojau pat išspirti, pareiškė RIA Novosti dukterinės įmonės, sporto naujienų redakcijos R-Sport vadovas Vasily Konov, penktadienį vykusio žurnalistų rašysiančių apie 2014 metų olimpines žaidynes apmokymų seminaro metu.

Tuo tarpu Mark Adams iš Olimpinio Komiteto, priešingai - skatina ir sako „fotografuokite kiek tik norite, dalinkitės nuotraukomis socialiniuose tinkluose“.

Konov sako, kad „organizatoriai negalės niekaip paveikti paprastų žiūrovų, tačiau oficialiai akredituoti žurnalistams nebus leista naudoti neprofesionalią įrangą“.

Vėliau Konov pareiškė niekada šito nesakęs ir, kad tai yra konkurentų išmislas, tačiau skirtingų naujienų agentūrų žurnalistai patvirtino asmeniškai girdėję tuos Konov’o žodžius apie mėgėjiškos aparatūros draudimą oficialiems žurnalistams. Jau dabar keletas žurnalistų susidūrė su olimpinių akreditacijų problemomis Soči. populiarios rusų svetainės sports.ru direktorius Dmitry Navosha apkaltino komitetą nesuteikiant jo žurnalistams akreditacijos, nes jo svetainė daug populiaresnė nei R-Sport. Nepriklausomi Olandijos žurnalistams dirbusiems prie ilgalaikio projekto apie Soči rugsėjo mėnesį buvo atsisakyta pratęsti akreditaciją, Norvegijos žurnalistų komanda buvo Soči suimta policijos spalį ir pakartotinai lapkričio pradžioje nepateikiant jokių šitų veiksmų priežasties paaiškinimų.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų