Paskelbimo dieną iOS 7 - teko 20 procentų viso interneto srauto

Kai Apple rugsėjo 18 išleido iOS 7, legionai iPhone ir iPad vartotojų tuojau pat pradėjo šią naują iOS versiją siųstis į savo įrenginius. Tai nėra keista, nes dauguma šios gandais apipintos iOS versijos labai laukė, tačiau tik dabar paskelbta statistika rodo, kokį poveikį ji turėjo bendram interneto srautui.

Vieno JAV interneto paslaugų tiekėjo duomenimis, vos tik Apple leido vartotojams atsisiųsti iOS 7, ši nauja Apple mobiliems įrenginiams skirta operacinės sistemos versija užėmė 20 procentų viso interneto srauto ir anot Sandvine, gaminančios įrangą interneto paslaugų tiekėjams leidžiančią valdyti tinklo apkrovimą, „Visuotino Interneto fenomeno ataskaitos“ antram 2013 metų pusmečiui, nenukrito žemiau 15 procentų iki pat vakaro (JAV).

Atnaujinimų dydis iPhone 5 buvo 760MB, iPad - 900MB, o Apple TV - 729MB sakoma ataskaitoje. Atnaujinimai atsisiunčiami per iTunes kompiuteriuose iPhone „svėrė“ 1,2GB, o iPad 1,4GB.

Kadangi didžiausias interneto apkrovimas teko tam laikotarpiui kai interneto tinklas ir įprastai yra stipriausiai apkrautas, tai paslaugų tiekėjams sukėlė nemažai rūpesčių. Keletas Sandvine klientų įdėmiai stebėjo interneto tinklo būklę ir tikimasi, kad sekančiais metais iOS 8 startui interneto paslaugų tiekėjai pasiruoš geriau.

OS X Mavericks taip pat apkrovė interneto tinklą labiau nei įprastai. Greičiausiai didesnį nei įprastai tokiais atvejais tinklo apkrovimą šiemet lėmė tai, kad į OS X Mavericks vartotojai galėjo atsinaujinti nemokamai ir tai, kad šis atnaujinimas buvo šiek tiek didesnis nei ankstesnieji.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų