Žmonės perka Apple, bet dirbti nori Google

Apple ir Google dabar mirtinoje mobilų įrenginių kovoje, kurioje kiekviena jų laimi skirtingose rungtyse: Google turi didžiausią rinkos dalį, o Apple pasiima daugiausiai pinigų iš rinkos.

Tačiau kalbant apie tai, kuri kompanija labiau patraukli darbuotojams, LinkedIn duomenimis - Google pirmauja geidžiamiausių darbdavių sąraše. Ar tai svarbu?

Turint omenyje, kokios mobilių įrenginių rinkoje šios abi kompanijos yra svarbios, nestebina tai, kad LinkedIn geidžiamiausių darbdavių sąraše jos užima dvi pirmąsias vietas. Abi šios kompanijos kuria ateitį ir dauguma ieškančių darbo aiškiai geidžia prisidėti prie tos ateities kūrimo.

LinkedIn, geidžiamiausių darbdavių dešimtukas:

  1. Google
  2. Apple
  3. Unilever
  4. Procter & Gamble
  5. Microsoft
  6. Facebook
  7. Amazon
  8. PepsiCo
  9. Shell
  10. McKinsey & Co.

Kitos, į dešimtuką nepatekusios, bet esančios geidžiamiausių darbdavių sąrašo 50-tuke yra tokios kompanijos kaip: Twitter (23 vieta), Salesforce.com (25 vieta), VMware (38 vieta) ir Oracle (39 vieta).

Pagal sektorius technologinės kompanijos užima trečią vietą (pirmą vietą užima mažmeninė prekybą, o antrą energetika).

Būdas, kurio pagalba LinkedIn atliko šiuos paskaičiavimus gana miglotas, tačiau LinkedIn teigia išanalizavusi virš 25 milijardų duomenų taškų jungiančių portalo narius ir kompanijas bei tuos rezultatus sulyginusi su apklausų rezultatais.

Glassdoor duomenimis, Google gerokai lenkia Apple. Glassdoor matuoja darbuotojų pasitenkinimo darbdaviu ar darboviete indeksą ir jos lentelėje pirmauja Facebook. Toje lentelėje Google nestipriai atsilieka nuo lyderio ir užima 6-ą vietą. Tuo tarpu Apple tik 34-toje, nusileisdama tokioms kompanijoms kaip Riverbed (#2), National Instruments (#8), LinkedIn (#14), Rackspace (#15), Workday (#19), Salesforce.com (#22), Citrix (#23), Intel (#31) ir Red Hat (#33).

Panašu, kad atlyginimo dydis nėra pagrindinis tokio darbuotojų vertinimo rodiklis, nes kitame Glassdoor atliktame tyrime susijusiu su atlyginimais, Apple užima 6-tą vietą (Google 4-tą, o Facebook 9-tą). Greičiausiai tai susiję su pastoviais viršvalandžiais ir atitinkamai nelabai vykusiu „darbas/privatus gyvenimas“ balansu, kuo skundžiasi dauguma Apple darbuotojų. Google taip pat susilaukia nemažai kritikos, tačiau ji kitokio pobūdžio. Google darbuotojai nepatenkinti tuo, kad kompanija tokia didelė ir yra problematiška bendrauti su kitais darbuotojais ar vadovais (labai gerai pažįstama situacija dirbusiems didelėse korporacijose), bet tai mažesnė problema nei ta, kurią išsako Apple darbuotojai.

Nežiūrint visų šių nusiskundimų, kompanijų svarba kuriant ateities kompiuterines technologijas verčia būti geidžiamiausiomis dirbti.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų