Kaip apsaugoti kai kurias OS X Mavericks aplikacijas nuo App Nap

App Nap yra labai naudinga OS X Mavericks funkcija. Ji leidžia taupyti energiją arba daugiau resursų skirti aktyviai aplikacijai. Ypač šios OS X Mavericks funkcijos privalumus pajus nešiojamų Mac kompiuterių savininkai arba tie kurių Mac kompiuterių parametrai silpnesni.

Kas yra App Nap

App Nap tai OS X Mavericks funkcija, kuri aplikacijas, kurių langai yra nematomi: pasislėpę už kitų aplikacijų langų ar nematomi nes dirbama aplikacijoje perjungtoje į pilno ekrano režimą, padaro mažiau aktyviomis ir reikalaujančiomis daugiau kompiuterio resursų.

App Nap gali būti automatiškai aktyvuota jei aplikacijos langas yra visiškai nematomas, aplikacija negroja muzikos, tačiau programuotojai gali nurodyti, kad aplikacija turi nepaklūsti App Nap nurodymams naudodami IOKit IOPMAssertion API, kuri dabar yra OS X naudojama neleisti aplikacijai užmigti kai ši yra aktyvi.

Efektyvus kompiuterio resursų naudojimas pasiekiamas: nurodant rečiau aplikacijoms atlikti nurodytus veiksmus, neaktyvioms aplikacijoms suteikiant žemesnio lygio prioritetą kreipimuisi į tinklą ar diskus, pažeminant UNIX procesų prioritetą taip aplikacijai išskiriant mažesnę procesoriaus pajėgumų dalį.

Apjungiant skirtingu laiku vykstančius procesus kompiuteryje ir taip sumažinant įvykių kompiuteryje dažnumą. Labai dažnai vykstantys procesai kompiuteryje gali neleisti procesoriui pereiti į pasyvesnį režimą. Kai kurie procesai, kai kompiuteris dirba naudodamas elektros energiją iš baterijos gali įvykti tik praėjus tam tikram laiko tarpui (pavyzdžiui aplikacijų atnaujinimai tikrinami kas septynias dienas, o jei kompiuteris tuo metu kai reikėtų atlikti aplikacijų atnaujinimų patikrinimą veikia „nuo baterijos“, šis patikrinimas gali būti atidėtas vienai dienai). Kai kurie procesai gali gali nevykti visai kai naudojama kompiuterio baterijos energija (pavyzdžiui foniniame režime vykstantys aplikacijų atsiuntimai). Tokiu būdu procesoriui leidžiama kiek įmanoma ilgiau nieko neveikti ir taip taupyti elektros energiją.

Paprastai kompiuteryje vyksta labai daug procesų ir eilė jų turi nurodytus aktyvavimosi dažnumus.

Žemiau esančioje lentelėje parodyti OS X Mountain Lion ir OS X Mavericks vykstantys procesai 125 milisekundžių (0,125 sekindės) bėgyje be vartotojo įsikišimo.

OS X Mountain Lion ir OS X Mavericks vykstantys procesai 125 milisekundžių (0,125 sekindės) bėgyje be vartotojo įsikišimo

Kaip atjungti App Nap aplikacijoms

Gali būti, kad nepriklausomai nuo to ar aplikacijos langas matomas ar ne ir ar dirbate su kompiuteriu, kuris nėra pajungtas prie elektros šaltinio, norite, kad tam tikra aplikacija išnaudotų kompiuterio resursus maksimaliai.

Tokiu atveju galite tokioms aplikacijoms atjungti App Nap:

OS X Mavericks App Nap atjungimas aplikacijai

  • atidarykite aplanką, kurioje įrašyta aplikacija (įprastai /Applications aplankas)
  • pažymėkite aplikaciją ir paspauskite dešinį pelės klavišą ir iš meniu pasirinkite Get Info arba surinkite klavišų kombinaciją Cmd ⌘-i
  • atsidariusiame lange „varnele“ pažymėkite Prevent App Nap

Turėkite omenyje, kad ne visoms aplikacijoms galėsite tai padaryti. Pavyzdžiui Apple iWork aplikacijoms bei Mail, Messages, Calendar, Contacts ir net Text Edit - App Nap atjungti negalėsite.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų