Kai Dropbox stebuklai baigiasi

Dropbox yra viena iš mano labiausiai mėgstamų paslaugų. Ji daro stebuklus sinchronizuodama mano failus su kitais mano kompiuteriais ar net draugų kompiuteriais (kai aš ar jie patalpina failus į tarpusavyje bendrinamus aplankus), tačiau ši, stebuklus daranti, aplikacija stokoja vienos labai paprastos funkcijos - atnaujinimų automatizavimo, be kurio jos automatiniai stebuklai atrodo mažiau stebuklingi ir vis priverčia periodiškai ja pasirūpinti senuoju būdu.

Jei norite būti tikri, kad jūsų kompiuteriuose įdiegta Dropbox versija yra naujausia yra keli pasirinkimai: periodiškai apsilankyti Dropbox.com svetainėje ir patikrinti ar Mac įdiegta Dropbox versija yra naujausia. Tai reiškia: paspausti ant Dropbox piktogramos, paspausti ant nustatymų piktogramos, langelyje paspausti ant pasirinkti „Account“, įsiminti versiją, atidaryti dropbox.com, paspausti ant savo vartotojo vardo, pasirinkti „Install“ ir patikrinti ar svetainėje esančios Dropbox aplikacijos versijos numeris yra didesnis nei įdiegtos Mac kompiuteryje. Mano galva šiek tiek per daug dėmesio automatizavimo procesą atliekančiai aplikacijai.

Tačiau, kol Dropbox netapo visiška stebukladarė yra keli galimi būdai padėti sau, šioje kovoje už naujausių ir, atitinkamai, stabiliausių bei saugiausių aplikacijos versijų buvimą kompiuteryje, šį procesą šiek tiek automatizuojant.

Jei naudojate IFTTT

IFTTT tai paslauga, kuri leidžia automatizuoti tam tikrus, jūsų nurodytus kriterijus atitinkančius procesus. Ji veikia „jei“ -> „tai“ principu, ką ir teigia jos pavadinimas: IFTTT - If This Then That (Jei Tai Tada Šitaip). Daugiau apie ją paskaityti galite anksčiau rašytuose Mac Arena straipsniuose.

IFTTT pagalba galite nurodyti, kad jei Dropbox RSS atsirado įrašas su tekstu „New Stable Build“ (taip Dropbox praneša apie naujas stabilias aplikacijos versijas), tada sukuriate elektroninio pašto „receptą“ apie tai informuoti jus elektroniniu laišku arba atsiųsti SMS. Tokiu būdu, nors ir turėsite senu „rankiniu“ metodu atsisiųsti naują aplikacijos versiją ir ją įdiegti, jums nereikės tikrinti ar Mac kompiuteryje įdiegta versija yra naujausia. (IFTTT svetainės adresas: ifttt.com)

OS X Shell skriptas

Github saugykloje yra Shell skriptas susidedantis iš dviejų dalių:

Pirmoji dalis tai com.tjluoma.is-dropbox-current.plist * failas, kurį turėtumėte patalpinti ~/Library/LaunchAgents/com.tjluoma.is-dropbox-current.plist ir pats Shell skripto is-dropbox-current.sh* failas, kurį reikėtų patalpinti, kur nors $PATH aprašytoje vietoje, pavyzdžiui /usr/local/bin/is-dropbox-current.sh ir įsitikinkite, kad jam suteikti paleidimo atributai

chmod 755 /usr/local/bin/is-dropbox-current.sh

Pagal nustatymus Dropbox versijos tikrinimas vyks kasdien 15:00, tačiau jūs tai pakeisti galite arba modifikuodami failo com.tjluoma.is-dropbox-current.plist dalį

<key>StartCalendarInterval</key>
 <array>
 <dict>
 <key>Hour</key>
 <integer>15</integer>
 <key>Minute</key>
 <integer>0</integer>
 </dict>
 </array>
Arba, jei nesijaučiate labai „stiprus“ modifikuodama(s) .plist failus - galite pasinaudoti puikia pagalbine aplikacija skirta launchd pliat failų koregavimo aplikacija LaunchControl.

Norintys, gali pakeisti pranešimų tekstą ir pritaikyti jį savo poreikiams atitinkamai pakoreguodami informaciją is-dropbox-current.sh faile.

Nereikia nurodyti tikrinimo atlikti labai dažnai, naujos stabilios versijos neatsiranda po kelis kartus per dieną, tačiau jei nežinote kada būsite prie kompiuterio ar jokiu būdu nenorite praleisti atnaujinimo, galite nurodyti, kad ir 4 valandų (14400 sekundėmis) intervalą launchd panaudodami StartInterval raktą.

Svarbu Kadangi aukščiau minimas Dropbox versijų tikrinimas bus vykdomas launchd pagalba - nematysite jokių pranešimų apie versijos patikrinimo rezultatus, todėl jei naudojate Mac OS X 10.8 Mountain Lion ar OS X 10.9 Mavericks įdiekite programėlę, kurios pagalba skriptas galės, per Notification Center paslaugą informuoti apie tai yra ar nėra paskelbta nauja Dropbox versija.

Jei naudojate OS X 10.6.8 Snow Leopard ar naujesnę, bet senesnę nei OS X 10.8 Lion, norėdami gauti pranešimą apie Dropbox versijos patikros rezultatus turėtumėte įdiegti, jei neturite, Growl ir growlnotify.

Jei naudojate OS X 10.8 Mountain Lion ar OS X 10.9 Mavericks, rekomenduoju naudoti terminal-notifier, nes ši aplikacija aptikusi naujesnę Dropbox versiją automatiškai ją atsiųs pasinaudodama jūsų numatyta naršykle. Growl naudojantys turės patys tai padaryti rankiniu būdu.

Taip pat jei naudojate Growl 2.1.2 ir esate įdiegę OS X Mavericks, šioje Growl versijoje yra klaida, kuri gali neleisti parodyti pranešimų. Growl programuotojai jau yra pateikę Apple pataisytą versiją, tačiau Apple patvirtinimo vis dar laukiama. [Papildymas 2013/10/31 09:05 Growl versija 2.1.3 Apple jau patvirtino ir jei naudojate šią aplikaciją galite atnaujinti. Ji ištaiso Mavericks pasireiškusią Growl klaidą.]

Baigiamasis žodis

Aukščiau paminėtos tik pora iš daugybės galimų Dropbox atnaujinimų automatizavimo patobulinimo galimybių. Nesvarbu kurią naudosite, svarbu, kad ji veiktų nes nors Dropbox yra puiki paslauga automatiškai sinchronizuojanti failus ir visiškai nereikalaujanti papildomo rūpinimosi tuo, jos pačios atnaujinimų automatizavimu, kol kas, vis dar reikia pasirūpinti mums patiems.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų