Auksinis iPhone 5s ne toks jau ir populiarus

Po to kai Apple pradėjo prekiauti iPhone 5s ir iPhone 5c modeliais, daugiausia žinių susijusių su šiais telefonais buvo apie tai, kad spalvotieji modeliai ne tokie populiarūs ir visur jaučiamas auksinių iPhone 5s stygius.

Šie gandai galėjo leisti manyti, kad patys populiariausi yra auksinės spalvos iPhone 5s. CIRP iPhone duomenimis auksinis iPhone 5s užima trečią vietą pagal populiarumą, o kadangi yra tik trys galimos šių telefonų modelių vietos, tad… paskutinę.

Pats populiariausias yra juodos arba kosminės pilkos spalvos iPhone, jį renkasi 43 procentai pirkėjų. Baltą/sidabrinį pasirenka 30 procentų, na o auksiniams lieka tik 27 procentai.

CIRP taip pat pateikia spalvų populiarumo duomenis ir iPhone 5c modeliams. Čia pati mažiausiai populiari yra geltona spalva - 7 procentai, o likusios pasidalinusios pirkėjų simpatijas daugmaž po lygiai: žydra 27 proc., balta - 25 proc., žalia - 21 proc. ir rausva - 20 procentų.

Pakalbėjus su iPhone prekiaujančiomis įmonėmis Lietuvoje, pasirodo, auksinės spalvos iPhone čia taip pat nėra populiarus ir žvelgiant į jų išankstinių užsakymų lapus bei remiantis jų padarytomis išvadomis - auksiniai iPhone 5 populiariausi tarp rusakalbių ir telefonus užsakiusių Rusijos ir Baltarusijos piliečių, o lietuvaičiai mieliau renkasi kosminės pilkos spalvos telefonus.

Kalbant apie Apple iPhone 5c, vyrai dažniausiai renkasi baltos arba melsvos spalvos modelius, tuo tarpu moterų pati mėgstamiausia iPhone 5c spalva - rausva.

iPhone 5s ir iPhone 5c spalvų pasirinkimas pagal lytį. Šaltinis CIRP
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 2 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. Manau sunku objektyviai vertinti dėl populiarumo? Nes auksinis variantas apskritai retesnis, net parduotuvėj mažesnė tikimybė ji apžiūrėti, nes dažniausiai jo iš vis nėra. Amerikoj aš auksinio nemačiau, o juodų/baltų apskritai buvo pilna pririštu. Tai ir perka, tas kas dabar lengviausiai prieinamas. Juk dauguma nelauks žmonės specialiai dėl spalvos :) Ką randa ta ir perka.

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų