iPhone 5s aplikacijos „lūžta“ du kartus dažniau nei iPhone 5c ar iPhone 5

Tema: iPhone 5s

San Francisco mieste įsikūrusi kompanija „Crittercism“ padeda programėlių kūrėjams sekti jų programėlių veikimą ir našumą praneša, kad aplikacijos įdiegtos iPhone 5s „lūžta“ dvigubai dažniau nei tos pačios aplikacijos įdiegtos iPhone 5c ar iPhone 5.

Programėlių klaidas sekanti kompanija praneša, kad 2 procentai iPhone 5s įdiegtų aplikacijų veikia nestabiliai ir „lūžinėja“, tuo tarpu taip elgiasi tik 1 procentas programėlių įdiegtų iPhone 5c ar iPhone 5.

Viena pagrindinių to priežasčių greičiausiai naujas iPhone 5s naudojamas 64-bitų A7 procesorius. Nors aplikacijų kūrėjai ir turėjo galimybę išbandyti savo aplikacijų veikimą ir pašalinti klaidas testuodami jas iOS 7 aplinkoje, tačiau išbandyti kaip jos elgiasi 64-bitų aplinkoje tokia galimybė atsirado tik, praeitą mėnesį, Apple pradėjus prekiauti iPhone 5s modeliais.

Tokių klaidų pašalinimą stabdo ir tai, kad iPhone 5s modelio telefonais kol kas prekiaujama tik 10-tyje šalių ir jų paklausa yra labai didelė. Daugelis iPhone 5s užsakę internetu pačią pirmą dieną kai tai buvo galima padaryti tik dabar pradeda juos gauti. Šios problemos sprendimo tempai, greitai turėtų pagerėti, nes Apple paskelbė naujaisiais iPhone pradėsianti prekybą dar 50-tyje valstybių.

„Kiekvieną kartą, kai išleidžiami nauji įrenginiai ar operacinės sistemos, mes stebime eilę nesuderinamumo klaidų“,- sakė „Crittercism“ CEO Andrew Levy. „Tačiau, neišvengiamai per tam tikrą laiką šios bėdos yra pašalinamos“.

Levy mano, kad Apple puikiai pasisekė sklandžiai pereiti prie naujos 64-bitų architektūros.

iPhone 5s vartotojai taip pat praneša apie tai, kad jų telefonai prie tam tikrų aplinkybių persikrauna, prieš tai parodę mėlyną mirties ekraną, panašų į tą, kuris yra gerai pažįstamas Windows vartotojams. Klaida susijusi su iWork paketo programomis skirtomis iOS operacinei sistemai.

Apple yra išleidusi du iOS 7 atnaujinimus: iOS 7.0.1 skirtą iPhone 5s ir iOS 7 skirtą visiems iPhone modeliams su įdiegta iOS 7 operacine sistema. Taip pat artimiausiu metu tikimasi išvysti iOS 7.0.3, kuri turėtų ištaisyti dalį, šioje naujojoje Apple mobiliems įrenginiams skirtoje operacinėje sistemoje, pasitaikančių klaidų, tame tarpe: iMessage klaidas, turinio filtravimo klaidas bei „Control Center“ saugumo spragas.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų