iOS ir OS X Calendar laiko zonų palaikymas

Jei tenka keliauti po šalis esančias skirtingose laiko zonose, bei savo dienotvarkės įvykius žymitės Apple Calendar aplikacijose - pravartu nurodyti, kad kalendorius suprastų laiko zonas ir atitinkamai pakoreguotų jame esančių įvykių laiką, jei nenorite telekonferencijoje sudalyvauti porą valandų vėliau ar net sekančią dieną arba iš anksto susitarę susitikimą kitoje šalyje ateiti į jį gerokai pavėlavę ar per anksti.

Automatinis laiko zonos nustatymas iOS įrenginyje ar Mac kompiuteryje

iOS 7 Time Zone > Auto

Jei keliaudami vežatės Mac’ą ar iPad, iPod touch ir iPhone, bei naudojate juose esančias Apple Calendar aplikacijas arba vietoje laikrodžio, pravartu nurodyti, kad jie automatiškai prisitaikytų prie esamos laiko zonos. iOS įrenginyje automatinis laiko zonos nustatymas įjungiamas:

  • Settings > General > Date & Time > Set Automatically perjungiant į poziciją On

Mac kompiuteryje automatinis laiko zonos nustatymas įjungiamas:

OSX System Preferences > Date & Time
  • Atidarius aplikaciją System Preferences

  • Paspaudus ant System skiltyje esančios Date & Time piktogramos

  • Aktyvavus Time Zone lentelę ir pažymėjus Set time zone automatically using current location Pastaba: norint, kad Mac kompiuteris „pasigautų“ reikiamą laiko zoną gali reikėti prisijungti prie Interneto per Wi-Fi.

Laiko zonos iOS Calendar

  • iOS įrenginyje atidarytkite Settings
  • Pasirinkite Mail, Contacts, Calendars
  • Paslinkite ekraną iki Calendars skirsnio ir paspauskite ant Time Zone Support
  • Perjunkite Time Zone Support jungiklį į On poziciją iOS 7 Calendar

Laiko zonos OS X Calendar aplikacijoje

  • Calendar aplikacijoje, iš meniu pasirinkite Calendar > Preferences arba pasinaudokite Cmd ⌘-, (kablelis) klavišų kombinacija.
  • Paspauskite ant Advanced piktogramos
  • Pažymėkite Turn on time zone support OSX Calendar >  Preferences > Advanced > Time Zone Support

Tai padarę pastebėsite, kad viršutiniame dešiniame Calendar aplikacijos kampe, atsirado esamos laiko zonos žymėjimas. OSX Calendar laiko zona (dešinys viršutinis kampas)

Įrašo OS X Calendar aplikacijoje laiko zona

O įvedant naują įrašą kalendoriuje, atsirado galimybė nurodyti įrašo laiko zoną. Tai patogu, ne tik dėl to, kad pervažiavus į kitą laiko zoną įvykiai automatiškai prisitaikys prie vietinio laiko, bet ir tariantis susitikimą ar kitą kalendoriuje žymėtiną įvykį kitoje šalyje, iš karto galima nurodyti laiką toje laiko zonoje, kurioje jis vyks. OS X Calendar aplikacijoje, redaguodami įrašą, tarp laiko zonų pasirinkimų rasite floating. Pasirinkus šį nustatymą prie kalendoriaus įrašo, jis nereaguos į laiko zonos pasikeitimus. Jis naudingas jei norite gauti kalendoriaus įvykio priminimą tuo pačiu laiku - nesvarbu, kurioje laiko zonoje esate. Pavyzdžiui, jei keliatės 6 val. ryto, vietos laiku, nepriklausomai nuo šalies ar kontinento ir norite gauti priminimą, kad 6:15 reikia prabėgti krosą - galite tokiam įrašui, laiko zonos nustatymuose, nurodyti floating ir nesvarbu kur bebūtumėte 6:15 Calendar aplikacija apie tai jums primins.

Ar jums teko kada nors patirti nepatogumų susijusių su įrašais kalendoriuje ir laiko zonomis? Man, pamenu, kartą viešint UTC laiko zonoje ir sutarus telekonferencijos laiką, įsivedžiau jį į kalendorių. Grįžęs į Lietuvą, negalėjau suprasi kodėl niekas nedalyvauja toje telekonferencijoje. Gerai kad grįžau į Lietuvą, todėl turėjau porą valandų susigaudyti „kame šaknys“ ir paskambinti teisingu laiku. Jei būčiau tuo metu, kur nors -8 laiko zonoje - būčiau pražiopsojęs tai dėl ko pats tariausi.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 4 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. Reikėtų pažymėti, kad iOS'e įjungus automatines laiko zonas labai sumažėja baterijos darbo laikas.
    P.S. Ramūnai, gal prie patarimų su OS X reikėtų prirašyti su kuriomis versijomis jie veikia?

    • Na į Tiger'io laikus nemanau ar verta nerti, bet kiek pamenu Snow Leopard'e jie veikė, veikia ir Mavericks.
      Dėl iOS automatinio laiko nustatymo, tai sunku pasakyti kiek ta baterija senka ir kiek tai įtakoja Calendar darbą. Man atrodo, kad labai galimas dalykas, kad laikas prisijungus prie kito operatoriaus automatiškai pasikeičia, o kalnedorius „Zoną“ pasiima atskirai, bet čia teorinė info. Jei kas važiuosite kur, pabandykite atjungti automatinį laiko nustatymą telefonui, bet naudoti zonos nustatymą kalendoiui ir pažiūrėti ar viskas kalendopriuje OK ir ar telefono laikas atitinka buvimo vietos laiką.

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų