Tikimasi, kad naujas iPhone 5S pakeis dabartinį iPhone 5 tuo tarpu iPhone 4S bus ir toliau prekiaujama

Temos: Apple, iPhone

Manoma, kad gandų nešiotojų pranašaujami pigesni iPhone 5C, pradžioje bus pardavinėjami didesniais kiekiais nei naujasis iPhone 5S.

KGI Securities analitikas, kurio su Apple susijusios prognozės dažnai pasitvirtina - Ming-Chi Kuo sako, kad tikėtina, kad rugsėjo mėnesio ketvirčio laikotarpiu Apple į prekybą paleis 8,4 milijono taip vadinamų iPhone 5C (pigesnių iPhone modelių), o dėl susidariusių sunkumų susijusių su kai kuriais iPhone 5S komponentais (manoma, pirštų atspaudų nuskaitymo modulių ribotu kiekiu), šių telefonų per tą patį ketvirtį prekyboje pasirodys tik 5,2 milijono vienetų.

Tačiau, nežiūrint ženkliai mažesnių startinių kiekių, nesitikima, kad iPhone 5C taps geriau parduodamu iPhone modeliu nei jo brangesnis brolis, taip kaip nutiko su iPad mini, kurio jau parduota daugiau nei jo didžiojo iPad. Kuo teigia, kad paskutinio 2013 metų ketvirčio metu, Apple padidins iPhone 5S kiekius 438 procentais ir į prekybos taškus jų bus paleista 28 milijonai vienetų. Tikėtina, kad būtent tada jie atsiras ir Lietuvoje. Tikimasi, kad paskutinio 2013 metų ketvirčio metu pigesnių iPhone kiekiai taip pat ūgtelės 122 procentais ir pasieks 18,7 milijono vienetų ir jų parduotuvėse bus mažiau nei brangesnių iPhone modelių.

Viena pagrindinių priežasčių, kodėl pigesnių iPhone 5C modelių pradžioje bus daugiau yra ta, kad šiame iPhone modelyje bus naudojami dabartinio iPhone 5 komponentai, o iš ženklesnių pasikeitimų bus tik plastikinis telefono korpusas.

Praeitą savaitę Kuo taip pat pranešė apie tai, jog tikėtina, kad Apple iPhone 5S šeimoje atsiras naujas 128GB talpos modelis ir jis bus auksinės (šampaninės) spalvos.

Kuo mano, kad iPhone 5C pakeis dabartinį iPhone 5 modelį, tuo tarpu iPhone 4S bus pardavinėjami toliau ir bus papildomas iPhone modelis, kurį galima įsigyti pigiau (taip kaip dabar galima pigiau, o kai kur su dviejų metų sutartimi ir gauti nemokamai, iPhone 4).

Tikimasi, kad naujuosius telefono modelius Apple pristatys rugsėjo 10 dieną ir tikėtina, kad rugsėjo 20 jais pradės prekiauti. Kol kas ši Apple renginio data tėra gandų lygio, nes Apple nei ją patvirtino, nei paneigė.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų