Apple sulaukė pastiprinimo kovoje su iPhone 4 uždraudimu JAV

Temos: Apple, Teisė

Microsoft, Oracle, Intel ir AT&T turi bendro? Visos keturios didžiosios korporacijos susijungė į sąjunga pagelbėti Apple kovoje prieš JAV Tarptautinės prekybos komisijos (ITC - US International Trade Commission) galimą uždraudimą įvežti ir prekiauti iPhone 4 JAV.

The Wall Street Journal praneša, kad kompanijų grupė (BSA), kurių sudėtyje yra Microsoft, Oracle, Intel ir neseniai prisijungusi AT&T užėmė gynybinė poziciją Apple pusėje kovodamos su Apple konkurentės Samsung inicijuotu iPhone 4 draudimu.

Samsung išlošė ITC bylą prieš Apple, kurioje Cuperino įsikūrusi kompanija buvo kaltinama iPhone 4 panaudojusi Samsung patentais saugomas technologijas. Prieš įsigaliojant šiam teismo nuosprendžiui (rugpjūčio 4 d.), jis dar turi būti patvirtintas JAV Tarptautinės prekybos komisijos atstovo Michael Froman. BSA teigia, kad kertiniai industrijos technologijų patentai, su tam tikromis išlygomis, negali tapti priežastimi drausti gaminti ir pardavinėti prietaisus.

Kompanijų sąjunga taip pat reiškia susirūpinimą, kad šis draudimas gali tapti precendentu kitoms kompanijoms, turinčioms tam tikrų technologijų patentus, tuo piktnaudžiauti ir kelti bylas siekiant uždrausti prekybą gaminiais, jei tas technologijas norinčios naudoti kompanijos neatvers savo piniginių pakankamai plačiai. Tokių patentų turėtojai privalo licencijuoti technologiją ir konkurencinėmis sąlygomis pardavinėti kitoms kompanijoms - tai vadinama FRAND (angl. Fair, Reasonable, And Non-Discriminatory) licencijavimu.

AT&T nuogąstauja, kad šis ITC nuosprendis neleis jos vartotojams įsigyti pigesnio ir labai populiaraus iPhone 4 modelio.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų