Norvegai neleido Apple surinkti duomenų reikalingų Oslo 3D atvaizdavimui Maps aplikacijoje

Tema: Apple

Apple norėjo surinkti Oslo miesto vaizdo duomenis, kuriuos kompanija galėtų panaudoti savo 3D „Flyover“ žemėlapiuose Maps aplikacijoje skirtoje iPhone, iPad ir iPod touch bei Mac kompiuteriuose su OS X Mavericks, bet sulaukė Norvegijos gynybos ministerijai pavaldus Norvegijos Nacionalinio saugumo padalinio pasipriešinimo, kuris savo atsisakymą duoti sutikimą motyvavo tuo, kad tokiu būdu būtų gauta informacija apie konfidencialius pasatus ir jų apsaugos sistemas, pavyzdžiui Norvegijos žvalgybos padalinio pastato, kurio beje negalima fotografuoti ir paprastiems žmonėms.

3D duomenų surinkimui Apple naudoja nedidelį lėktuvą, kuriame įrengta sudėtinga foto ir video kamerų sistema. Lėktuvas apskrenda aplink pastatus juos filmuodamas ir fotografuodamas, vėliau tie duomenys yra apdorojami Apple ir naudojami 3D vaizdams žemėlapiuose kurti.

Dėl Norvegijos vyriausybės atsisakymo duoti sutikimą surinkti aerofotografinius duomenis žemėlapiams Apple kreipėsi pagalbos į JAV ambasadą Norvegijoje. Ambasados darbuotojai pakartotinai kreipėsi į Oslo merą Fabian Stang, prašydami iš naujo apsvarstyti šį klausimą tikėdami, kad pavyks susitarti kurių pastatų duomenis Apple gali rinkti.

Savo 3D duomenų, naudojamų Maps aplikacijoje, gamybai Apple naudoja C3 kompanijos, kurią Apple įsigijo 2011 metais, resursus. Įdomu kas per kelis metus pasikeitė Norvegijos požiūryje į saugumą ar norvegai nelabai mėgsta Apple, nes C3 turi Oslo miesto 3D duomenis, kurie, dabar jau kiek pasenę.

Šaltinis: Osloby

Žymos
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų