Microsoft CEO Steve Ballmer nutarė atsistatydinti

Tema: Microsoft

Microsoft CEO Steve Ballmer paskelbimas apie ketinimą atsistatydinti sujudino ilgą laiką stagnavusias Microsoft akcijas. Panašu, kad ši žinia buvo teigiamai sutikta, nes kompanijai reikia kokio nors stimulo pradėti judėti pirmyn, kokių nors naujovių, kurių jau senokai nebuvo Redmonde įsikūrusioje kompanijoje.

Microsoft šiandien pranešė, kad Steve Ballmer nutarė atsisakyti kompanijos CEO posto ir jį 12 mėnesių bėgyje perleis naujam tinkamam kandidatui. Neaišku ar tai visiškai savarankiškas Ballmerio sprendimas ar jį jis priėmė spaudžiamas akcininkų.

„Niekada nėra tinkamo momento tokio tipo pokyčiams, bet dabar,atrodo, yra tinkamas metas“, - sakė Steve Ballmer, 35-as vadovaujantį postą užėmęs kompanijos darbuotojas priimtas Bill Gates.

Paskutiniu metu, Microsoft CEO Styeve Ballmer buvo stipriai kritikuojamas dėl nesėkmingų Surface RT ir Windows Phone pardavimų rinkoje, kur dominuoja Apple iOS ir Google Android įrenginiai. Ballmer nesugebėjimas įžvelgti „kur guli pinigai ir sėkmė“ bei kai kurie jo pasisakymai, kaip kad apie iPhone, kur jis sako kad: „joks verslininkas nepirks tokio - pačio brangiausio pasaulyje telefono, nes iPhone neturi klaviatūros ir yra visiškai netinkamas rašyti elektroninius laiškus“ - atitinkamai veikė vystymosi kryptis ir kompanijos sėkmę, kuri nekilo nuo to momento, kai amžių sandūroje Ballmer'is perėmė Microsoft vairą iš Bill Gates.

Šiandien per BBC girdėjau įdomų, vieno BBC žurnalisto kalbinto žmogaus Steve Ballmer apibūdinimą. Paklaustas „koks žmogus yra Steve Ballmer?“, jis atsakė:

„Steve Ballmer yra toks koks ir atrodo - žmogus, kuris gali tiesiog atsistoti ir duoti tau į nosį“.

Apie tai, kad šitoks pakytis Microsoft kompanijoje turi įvykti esu rašęs anksčiau.

Žymos
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų