Samsung sako - priekaištai dėl Jay-Z aplikacijos yra be pagrindo

Ar Jay-Z albumo „Magna Carta“ Android aplikacija tikrai rinko duomenis?

Remiantis Samsung pareiškimu „Daily Express“ - „Mes esame informuoti apie skundus ir tikime, kad jie yra be pagrindo. Samsung į vartotojų privatumą ir privačių duomenų saugumą žiūri labai rimtai“.

Vienas milijonas Samsung išmaniųjų telefonų vartotojų atsisiuntė Bruklino reperio Jay Z naują albumą „Magna Carta“ aplikacijos pavidalu. Reklaminės kampanijos metu Android vartotojams reikėjo įdiegti savo telefonuose nemokamai dalinamą aplikaciją. Skubėdami atsisiųsti ir ją įdiegti, daug vartotojų, greičiausiai, praleido pro akis tą faktą, kad aplikacija prašo leidimo rinkti asmeninę informaciją (tame tarpe vartotojo telefono numerį ir jo geolokacinius duomenis) - atrodytų visiškai nereikalingus duomenis ir niekaip nesusijusius su muzikos klausymu.

Tačiau anot Samsung - „nėra ko pergyventi. Visa tokiu būdu gauta informacija yra naudojama vartotojo patikrinimo, aplikacijos funkcionalumo ir reklamos tikslais, tačiau tik tuo atveju jei vartotojas pageidauja tą reklaminę informaciją gauti“. Samsung dievagojasi, kad „tokiu būdu surinktos informacijos, jokiu būdu, nenaudos netinkamai ir neparduos trečioms šalims“.

Kaip ten bebūtų, šie Samsung žodžiai patvirtina, kad informacija buvo renkama ir vienaip ar kitaip gali būti panaudota.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų