Apple iPhone kontraktų sąlygos operatoriams, jų skolos ir vartotojai be iPhone

Temos: Apple, iPhone

Analitikai praneša, kad JAV mobilių telekomunikacijų paslaugų operatorius Verizon gali būti skolingas AppleiPhone 14 milijardų JAV$.

Moffett Research LLC praneša, kad Verizon gali būti skolingas AppleiPhone 14 milijardų JAV$/ Verizon 2010 metais pasirašė sutartį su Apple kuri įpareigoja kompaniją nupirkti iPhone už 23,5 milijardus JAV$ ir ši suma nėra viso kontrakto suma - Verizon turi nupirkti iPhoneApple už šią sumą vien tik per 2013 metus. Tai daugiau nei dvigubai daugiau nei Verizon pardavė 2012 metais. Moffett praneša, kad jei Verizon nenupirks už sutartą sumą iPhone - privalės sumokėti netesybas, kurių suma gali būti tarp 12 ir 14 milijardų Jungtinių Valstijų dolerių.

Kitas JAV operatorius - Sprint pradėjęs iPhone pardavinėti 2011 metais, panašu, įvykdys sutarties su Apple sąlygas nupirkti iPhoneApple už 15,5 milijardo JAV$.

Šio mėnesio pradžioje Japonijos mobilių paslaugų operatorius NTT DoCoMo atsisakė pasirašyti sutartį su Apple dėl iPhone pardavimų ir to priežastis - Apple kontrakto sąlygos. Apple sutarties sąlygos įpareigojančios mobilių paslaugų operatorius įsipareigoti nupirkti iPhone už dideles sumas privertė atsisakyti idėjos pardavinėti taip trokštamus iPhone - didžiausią pasaulyje GSM operatorių China Mobile Ltd., operatorius Indijoje, Japonijoje ir Rusijoje atstovaujančius milijardus potencialių iPhone vartotojų.

Šaltinis: Bloomberg

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų