Microsoft iš leido Office Mobile skirtą iPhone

Temos: iOS, Microsoft
Šiandien Microsoft pranešė, kad Microsoft Office skirtas iPhone (iPhone 4, 4S ar 5 arba 5-os kartos iPod Touch) nuo šiandien gali būti atsisiųstas iš iTunes App Store (tiesa, lietuviškoje iTunes App Store, šio straipsnio rašymo metu ji dar nepatalpinta).

Vos tik WWDC Apple paskelbė apie greitu metu atsirasiančią iWork for iCloud suteiksiančią galimybę iWork paketo programomis (Pages, Notes ir Numbers) naudotis ne tik Mac vartotojams (dabar iWork for iCloud beta prieinama tik registruotiems Apple programuotojams), Microsoft pradėjo savo Office programų paketo debiutą iOS.

Microsoft Office Mobile skirtas iPhone

Nors pati aplikacija yra nemokama, tačiau Office Mobile galės savo iPhone ar iPod Touch naudotis tie, kas prenumeruoja Office 365 (10JAV$ mėnesiui arba 100JAV$ metams) arba Office 365 small-business vartotojams mokantiems už darbo vietą. Šituo savo žingsniu, Microsoft išplečia savo produkto pasiekiamumą nuo 1.2% mobilių telefonų vartotojų naudojančių Windows Phone iki 60%, kurie naudoja iOS.

Tačiau norint naudoti visas Microsoft Office funkcijas, kaip kad norėdami anksčiau tvarkytą dokumentą rasti taip, kaip jį palikote, privalote turėti bent viename savo kompiuteryje įdiegę Microsoft Office 2013, o tai įmanoma padaryti tik Windows aplinkoje“.

Microsoft Office paketas jau seniai įsitvirtino rinkoje kaip produktyvumo programų standartas ir dabar, dar labiau sumažina iWork for iCloud išpopuliarėjimo už Mac ribų šansus. Pages, Numbers ir Keynote yra gerso ir labai patogios programos, tačiau tai, kad jos prieinamos tik Mac OS X ir iOS vartotojams mažina jų populiarumą.

Asmeniškai aš iš Microsoft’o paketo programų naudoju tik Excel, nes Apple Numbers - gerokai per silpnas mano poreikiams, tačiau kai reikia rašyti dokumentą arba daryti pristatymą naudoju Pages ir Keynote ir tik labai išskirtinais atvejais atsidarau Word ar PowerPoint.

Tai, kad Microsoft programų paketas pradžioje atsirado iPhone ir iPod Touch įrenginiams, kuriuose nėra patogu tvarkyti dokumentus ir nėra išleistas iPad, kur tai atliktu kur kas patogiau ir šis Office Mobile susilauktų didesnio populiarumo – rodo kad Microsoft deda visas įmanomas pastangas norėdami sukurti savo planšetinių kompiuterių (Surface) vertę.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų