iOS 7 Siri įgauna gebėjimą mokytis tarti vardus

Dauguma iPhone naudotojų pastebėjo, kad Siri kartais keistai, o kartais neatpažįstamai išdarko tardama ne angliškus vardus.

Nors dauguma iPhone vartotojų puikiai susidoroja su tuo, kad Siri nekalba lietuviškai, nes dauguma žmonių vis tiek žino vieną iš Siri mokamų kalbų: anglų, prancūzų, vokiečių, italų, ispanų, japonų, korėjiečių, kiniečių ar tos kalbos dialektą, tačiau kartais Siri ištariami kontaktų sąraše esantys lietuviški vardai, jau nekalbant apie pavardes - glumina. iOS 6, galima kontaktų sąraše, specialiuose laukeliuose, įrašyti fonetinę vardo ir/ar pavardės versiją ir taip priversti Siri tarti, bent jau, taisyklingiau.

iOS 7 Siri įgauna gebėjimą mokytis tarti. Neteisingai Siri ištarus vardą ar pavardę - galima ją išmokyti tarti taisyklingai (ar bent jau suprantamai). Bendraujant su Siri angliškai, kai Siri neteisingai ištaria vardą ar pavardę, galima paprasčiausiai pasakyti „That’s not how you pronounce Švytrigaila“ ir Siri pradės mokymosi procesą.

Mokymosi procese, Siri paprašys jūsų pasakyti tą vardą ir tada leis pasirinkti iš kelių variantų, kurie atitiks tai, kaip jos manymu, jūs tai ištarėte. Pasirinkus vieną iš variantų - Siri ateityje (bandys) tą vardą ištarti taisyklingai.

Ši nauja iOS 7 galimybė nebuvo paminėta WWDC iOS 7 pristatymo metu, bet yra išties gera naujiena, nes ne visi pasaulyje turi tarptautinius vardus ar angliškai tariamas pavardes.

Žymos
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų