Ateityje dar daugiau Yahoo Apple įrenginiuose

Tikrindami orą ar žiūrėdami akcijų kursus savo iOS įrenginiuose matome duomenis iš Yahoo, tas pats ir jei naudojame OS X „Dashboard“

Dabar Siri paklausta apie orą, akcijų kursus ar sporto varžybų rezultatus jau pateikia duomenis iš Yahoo, tačiau anot „Wall Street Journal“ Apple ir Yahoo aptaria naujas bendradarbiavimo galimybes. WSJ nepateikia detalių apie kokį konkrečiai bendradarbiavimą eina kalba, tačiau tikėtina, kad kalbama apie platesnės gamos Yahoo duomenų integravimą į Siri.

Yahoo ir Apple iOS bendradarbiauja jau seniai. Yahoo buvo pirmoji ne Apple pašto paslauga integruota į iPhone Mail palaikanti push technologiją.

J.Ive ir M.Mayer
Jonathan Ive ir Yahoo CEO Marissa Mayer vakarienės metu

Apple Dizaino Vice Prezidenas Jonathan Ive buvo pastebėtas vienos vakarienės, kurioje dalyvavo daug Silicio slėnio vadovų, metu kartu su Yahoo CEO Marissa Mayer

Dabartinė Yahoo CEO Marissa Mayer, 2012 metų vasarą pranešusi apie tai, kad palieka Google ir išeina į Yahoo ji sukėlė nemažą sumaištį. Dar dirbdama Google Marissa garsėjo kaip didelė Apple fanė ir nevengė viešai pademonstruoti, kad net užimdama labai aukštą postą Android OS sukūrusioje kompanijoje ji pirmenybę atiduoda Apple produktams.

Atėjusi į Yahoo, Mayer pamatė, kad darbuotojai kaip korporatyvinius telefonus naudoja BlackBerri ir viešo susirinkimo metu paskelbė, kad kiekvienas Yahoo darbuotojas gaus iPhone, o bet kuris IT padalinio darbuotojas, kuris dėl to protestuos – bus atleistas. „iPhone Yahoo darbuotojo rankose pakels jo moralę bei suteiks daugiau savigarbos ir nesvarbu, kad kompanijai tai kainuos papildomus kelis milijonus JAV dolerių. Yahoo turi būti inovatoriška, į ateitį žvelgianti kompanija, o BlackBerry tai praeitis“, kalbėjo naujoji Yahoo CEO Marissa Mayer 2012 metų rugpjūčio mėnesį.

Kadangi Apple jau naudoja visoje eilėje paslaugų naudoja Yahoo informaciją, tikėtina, kad greitai daugiau Yahoo išvysime ir OS X.

Vienas iš Yahoo įkūrėjų Macworld 2007 Steve Jobs’o iPhone pristatymo metu. (01:13:05)

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų