Google visiškai atsisako RSS palaikymo

Praeitą savaitę Google pranešė apie savo planus nutraukti RSS skaityklės - Google Reader gyvavimą. Google noras RSS skaitytojus „perkelti“ į Google+ ir CalDav vartotojus į Google Calendar nėra jokia konspiracijos teorija, tačiau tenka pripažinti, kad tos dienos, kai Google galima buvo drąsiai pavadinti atviro Web’o čempionais - baigiasi.

Žiūrint Google Chrome „bug report’us“ atrodo, kad Google nutarė pilnai pasitraukti iš RSS palaikymo ir savo Chrome naršyklėje nepalaikyti RSS įskiepio taip pat.

Google Chrome RSS klaidoms Google niekada neskyrė daug dėmesio, o dabar visos eilės, vartotojų atsiųstų klaidų, statusas pakeistas į „Won’t Fix“, o Google RSS prenumeratos įskiepis pašalintas iš Chrome Web parduotuvės. Todėl susidaro įspūdis, kad Google ne tik išjungia savo pelno nenešantį servisą, bet atsisako RSS palaikymo pilnai.

Google RSS įskiepis Chrome naršyklėje, supaprastino RSS naujienų prenumeratą parodydamas naršyklėje RSS ikoną, jei ta svetainė palaiko RSS. Paspaudus ikoną, galima lengvai užsiprenumeruoti tos svetainės naujienas.

Laimei yra kelios alternatyvos tiems, kurie anksčiau naudojo Chrome RSS įskiepį. Alex Chitu iš Google Operacinės Sistemos departamento, siūlo dvi galimybes, kurių viena atrodo yra originalaus Google įskiepio kopija.

Natūralu, kad Google Chrome įskiepis pašalintas iš Google Chrome Web parduotuvės, nes tokiu būdu stengiamasi sumažinti prenumeruojamų duomenų srautą tarnyboje, kuri ne už ilgo baigs savo egzistavimą.

Kai atnaujinus OS X versiją į OS X 10.8, pastebėjome kad AppleSafari naršyklės išėmė RSS palaikymą - perėjome prie RSS aplikacijų, ir tai tai tapo geru paskatinimu RSS programėlių kūrėjams, bet kai Google paskelbė atjungsianti Google Reader, tai programėlių kūrėjams tapo galvos skausmu ir visa eilė jų jau oficialiai pranešė, kad su Google Reader egzistavimo pabaiga - jų aplikacijos „mirs“ taip pat.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų