iPhone kontaktai ir telefono numeriai su plėtiniais

Kartais, norint tiesiogiai prisiskambinti žmogui įmonėje išvengiant visokių prašymų sujungti ar ilgų "kvailų melodijų" raglelyje klausymo - reikia surinkti jo tiesioginio telefono plėtinį (extension). Kai pažįstamų žmonių ar reikalingų kontaktų, kuriems norint tiesiogiai prisiskambinti reikia rinkti telefono numerį, o po to dar ir plėtinį ne vienas - atsiminti kiekvieno „extension’ą“ tampa keblu.

Kaip į iPhone adresų knygutę įvesti telefono numerį iš karto su plėtiniu

  1. iOS prietaise atidarykite adresų knygutę ir jei tai jau esantis kontaktas atidarykite jo įrašą, o jei naujas - spauskite ant +
  2. Įvesdami (ar aktyvavę) telefono numerio lauką, pastebėsite, kad atsiradusios skaičių klaviatūros apatiniame kairiame kampe yra „klavišas“ su „+*#“ simboliais.
  3. Paspaudus ant „+*#“ klaviatūroje atsiras papildomi klavišai „pause“, „wait“, „*“ ir „#“

  4. Įvedus pagrindinį numerį, plėtinį pridėti galite arba paspaudę „wait“ ir tada įvedę plėtinį
    pvz. jei telefono numeris „+370 522 2222“, o plėtinys „#1234“ - pilnas telefono numeris su plėtiniu bus: +3705222222;#1234

Komanda „wait“ (laukti) - išreikšta „;“(kabliataškiu), o pauzė - „,“ (kableliu). Koks skirtumas?

Pause(,) - kiekvienas , (kablelis) reiškia laukti 2 sekundes. Paskambinus pagrindiniu telefonu, bus padaryta 2-jų sekundžių pauzė iki bus automatiškai renkamas plėtinys. Jei pauzė reikalinga ilgesnė - galite naudoti daugiau kablelių.

Wait(;) - po to kai surinktas telefono numeris, ekrano apačioje atsiras „Dial “#1234” mygtukas (jei plėtinys kitoks - atitinkamai kitokie skaičiai bus ant mygtuko) ir norint surinkti plėtinį reikia tą „Dial“ mygtuką paspausti.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 2 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. O kur čia tokie plėtiniai būna? Ar įmanoma, kad nesu susidūręs?

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų