36-os 2022 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

36-os 2022 metų savaitės „Apple“ entuziastams skirtos naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ir pigiau platinamų: „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • Praėjus metams po to, kai „Apple TV+“ pelnė septynias pergales 2021 m. „Creative Arts Emmy“ apdovanojimuose, 2022 m. rugsėjo 3 - 4 d., savaitgalį, vykusioje ceremonijoje ji iškovojo dar penkias. Geriausiai sekėsi populiariajai dramai „Severance“, kuri gavo apdovanojimus: Outstanding Main Title Design ir Outstanding Music Composition for a Series. Pastarasis atiteko Theodore Shapiro už muziką pirmojo šou sezono finale „The We We Are“. Kaip ten bebūtų, bet „Ted Lasso“ nelaimėjo nei vienoje iš 11 nominacijų.
  • Oficialiame pranešime Brazilijos institucijos nurodė „nedelsiant sustabdyti „iPhone“ prekių ženklo išmaniųjų telefonų platinimą, nepaisant modelio ar kartos, jei telefono pakuotėje nėra telefono baterijos įkroviklio. Taip pat Teisingumo ir viešojo saugumo ministerija nurodė Kalifornijos bendrovei sumokėti 12,28 mln. realų (apie 2,4 mln. JAV dol.) baudą.
  • Srautinio perdavimo rinka pastaraisiais metais įgijo keletą naujų žaidėjų, ir tai turėjo įtakos konsoliduotoms platformoms, tokioms kaip „Netflix“ ir „Amazon Prime Video“. Naujas „JustWatch“ tyrimas rodo, kad „Apple TV+“ dabar viršijo 6 proc. pasaulinės rinkos, o jos konkurentai ir toliau praranda abonentus.
  • Dar kovo mėnesį „YouTube TV“ teigė, kad erdvinis garsas bus pasiekiamas ir „Apple TV“, ir šiandien jau galima naudoti 5.1 garsą šiai srautinio turinio perdavimo dėžutėje.
  • Nespėję pažiūrėti „Apple“ renginio, kuriame kompanija pristatė naujus „Apple Watch“ modelius, taip pat ir „Apple Watch Ultra“, „iPhone“ bei naujos kartos „AirPods Pro“ ausines — tai gali padaryti čia.
  • Naujų „Apple“ įrenginių kainos Lietuvoje gali būti maždaug tokios:
    • „iPhone 14“: 128GB — 1039€; 256GB – 1169€; 512GB – 1429€
    • „iPhone 14 Plus“: 128GB — 1189€; 256GB – 1319€; 512GB – 1579€
    • „iPhone 14 Pro“: 128GB — 1349€; 256GB – 1479€; 512GB – 1739€; 1TB – 1999€
    • „iPhone 14 Pro Max“: 128GB — 1499€; 256GB – 1629€; 512GB – 1889€; 1TB – 2149€
    • „AirPods Pro“ (2-os kartos) - 299€
    • „Apple Watch SE“ - nuo 309€;
    • „Apple Watch 8“ - aliuminio korpusu nuo 509€; nerūdijančio plieno korpusu nuo 859€;
    • „Apple Watch Ultra“ - 1009€.
  • Remiantis „Counterpoint Research“ skaičiavimais, „Apple“ pirmauja išmaniųjų laikrodžių rinkoje – 2021 m. visame pasaulyje 3 iš 10 išmaniųjų laikrodžių buvo „Apple Watch“.
    Infografikas: Apple pirmauja išmanių laikrodžių rinkoje | Statista
    Šaltinis Statista
  • „Android“ įrenginių naudotojai gali tik pavydėti „iPhone“ savininkams žiūrėdami į žemiau patektą grafiką, kuriame atvaizduota kiek ilgai „Apple“ palaiko senesniu įrenginius pritaikydama naujas „iOS“ versijas ir jiems.
    Infografikas: Kiek laiko Apple palaiko senus iPhone modelius | Statista
    Šaltinis Statista
  • Kiek susidomėjimo vis dar sulaukia „iPhone“. Ne paslaptis, kad gerokai mažiau nei tai buvo anksčiau. „Google“ pastebėjimu didžiausio susidomėjimo sulaukė „iPhone 5“ debiutavęs 2012 metais. Žemiau esančiame grafike pateikiami „Google“ paieškų susijusių su tam tikrais „iPhone“ modeliais santykiniai skaičiai, aukščiausiu tašku imant 2012 metų „iPhone 5“ modelį sulaukusį didžiausio susidomėjimo, o kitus pateikiant lyginant susidomėjimo lygį su šiuo modeliu.
    Infografikas: iPhone jau nebekelia tokio šurmulio kaip anksčiau | Statista
    Šaltinis Statista
  • „Apple“ generalinis direktorius Tim Cook pieš kelias dienas „Code Conference“ susitiko su Kara Swisher, Jony Ive ir Laurene Powell Jobs. „Google“ neseniai pradėjo plataus masto reklamos kampaniją, verčiančią „Apple“ pradėti naudoti RCS. „Apple“ turėtų pataisyti tai, kas sugedo“, – sakoma „Google“ skelbimuose. Interviu klausimų ir atsakymų skiltyje Cookas buvo paklaustas apie „Apple“ atsisakymą priimti Rich Communication Services standartą arba RCS. Kuko atsakymas nenustebino… T. Cook buvo užduotas klausimas paaiškinant, kad jo (klausimą užduodančiojo) mama naudoja „Android“ įrenginį, todėl jis negali jai siųsti tam tikrų vaizdo įrašų dėl priklausomybės nuo SMS. Cook atsakė klausiančiajam — tiesiog „nusipirk savo mamai iPhone“.
  • „Apple“ išleido 153-ą „Safarin Technology Preview“ naršyklės versiją.
  • „Geekbench“ testų lentelėje pasirodė „iPhone 14“ spartos testo rezultatai, kurie tik šiek tiek geresni nei „iPhone 13 Pro“. „iPhone 14 Pro“ rodo vieno branduolio balas yra 1879, o kelių branduolių – 4664. „iPhone 13 Pro“ vieno branduolio – 1707, o kelių branduolių – 4659. Žinoma, nėra ko tikėtis ženklaus skirtumo, nes „iPhone 14“ nuo „iPhone 13“ skiriasi išties labai nedaug. Anot „Apple“ gal tamsoje naujesnis kiek geriau fotografuos, o tai kas naujesnio sistemoje yra — veiks tik JAV ir Kanadoje.
  • Nors „Apple“ renginio metu nebuvo apie tai užsiminta, nes, greičiausiai ir nebuvo verta, „Apple“ atnaujino ir „AirPods“ išleisdama 3-ą šių ausinių versiją. Tiesa nauja šiose ausinėse tik nauja jų dėžutė. Po pristatymo paaiškėjo, kad dabar šias ausines galima įsigyti su dviem skirtingomis dėklo versijomis – „Apple“ prie esamos „AirPods 3“ konfigūracijos pridėjo AirPods 3 su supaprastintu dėklu. Šį modelį galima įkrauti tik „Lightning“ laidu. Sprendžiant iš „Apple“ svetainės, „AirPods 3“ su belaidžiu įkrovimu ir be jo kaina skiriasi tik 10€.
  • „Samsung“ savo naujoje „Galaxy Z Flip4“ reklamoje bando paerzinti „Apple“. Anot Korėjos telefonų gamintojos jos telefono reikėtų trokšti nes tas susilenkia.
  • „Apple“ atsisako įprastos rinkodaros interneto svetainėje, kad gedėtų karalienės praėjus dienai po „iPhone“ pristatymo.
    „Apple“ atsisako įprastos rinkodaros, kad gedėtų karalienės praėjus dienai po „iPhone“ pristatymo.

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite „App Store“. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų