49-os 2017 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

49-os 2017 metų savaitės naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ar pigiau platinamų „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • Kaip reikia neturėti ką veikti, kad susirinkti Paryžiuje esančioje Apple Store ir protestuoti, kad Amerikiečių kompanija neva per mažai sumokėjo mokesčių Airijoje… Apsaugos darbuotojai evakavo „Apple“ darbuotojus iš pastato. „Attac“ protestuotojai pastate praleido „prasilinksmino“ tris valandas.
  • Kai kurie „iOS 11.2“ atnaujinimą įdiegę „iPhone X“ naudotojai pradėjo skųstis kad pas juos neveikia „Face ID“. Manau, kad tai greičiau poros „garsiai pagalbos ieškančių“ nelaimėlių problema, o ne stichinė nelaimė. Pas mane ir mano pažįstamus tokios bėdos nėra. Jei kartais patekote į tokią bėdą — pabandykite perkrauti telefoną, jei tai nepadėjo — atstatykite nustatymus į gamyklinius Settings → General → Reset (prieš tai išsaugoję visus telefone esančius duomenis iTunes ar iCloud), o jei tai nepadėjo — teks žygiuoti į oficialų servisą ar bent jau susisiekti su „Apple“ palaikymo tarnyba.
  • „iOS 11.2“ atnaujinimas įgalino „Pay Cash“ paslaugą, kurią JAV naudotojams įjungė pirmadienį. Daugeliui Lietuvos gyventojų ši paslauga nėra aktuali, nes ji Lietuvoje neveikia, tačiau ne visi tautiečiai gyvena Lietuvoje, o ir šiaip gal kam įdomu bus pažiūrėti kaip veikia tokia paslauga. Norint naudotis šia paslauga reikia turėti „iPhone 5s“ ar naujesnį „iPhone“, „iPad Air“, „iPad 2“ ar naujesnį planšetinį kompiuterį. Paslauga taip pat gali naudotis ir šeštos kartos „iPod touch“ naudotojai.
  • „iPhone X“ kokiuose, „Apple“ naudoja dviejų gamintojų modemų mikroschemas. Vienuose „iPhone X“ modeliuose naudojami „Intel“, o kituose „Qualcomm“ modeliai. Nors ir labai nestipriai, bet sakoma jog testai rodo, kad „Qualcomm“ modeliuose duomenys vaikšto šiek tiek greičiau. Europai, JAV, Kanadai, Singapūrui, P. Korėjai, Malaizijai, Filipinams, JAE, PAR, Argentinai, Rusijai ir Meksikai skirtuose A1901 „iPhone X“ modeliuose, naudojamas „Intel XMM 7480“ modemas, o Japonijos rinkai skirtuose „iPhone X A1902“ modeliuose ir CDMA tinklo operatoriams JAV, Australijoje, Kinijoje, Honkonge ir Naujojoje Zelandijoje skirtuose „iPhone X“ telefonuose — „Qualcomm MDM9655 Snapdragon X16 LTE“ modemas.
  • „IHS Markit“, kurios klientais yra 85 procentai Fortune 500 klientų teigia, kad „iPhone X“ aktyvių diegimų skaičius per tris savaites pasiekė 2 procentus. Tai geresnis rezultatas nei buvo parodę „iPhone 8“ ir „iPhone 7 Plus“ modeliai, bet panašus kaip „iPhone 8 Plus“. Tikimasi, kad paskutinio 2017 metų ketvirčio metu „Apple“ iš gamyklų į pardavimo taškus išsiųs 88,8 milijono „iPhone X“ ir tai bus didžiausias vieno ketvirčio laikotarpyje padavimui išsiųstų „iPhone“ kiekis.
  • „Apple“ išleido „Xcode 9.2“.
  • „Apple“ išleido trijų naujų spalvų: citrininės geltonos, oranžinės ir žalsvai melsvos „Apple Watch“ 38mm ir 42mm apyrankes ir tų pačių spalvų „iPhone 8“ ir „iPhone X“ skirtus silikoninius dėklus.
  • „Apple“ pradėjo taikyti supirkimo perdirbimui programą „Apple Watch“ laikrodžiams. Laikrodžius „Apple“ supirkti pradėjo pernai, tačiau už juos nieko nesiūlydavo. Dabar, priklausomai nuo modelio ir laikrodžio būklės „Apple“ siūlo 50–150 USD „Apple Store“ dovanų kuponą. Daugiau informacijos rasite perdirbimui superkamiems produktams skirtoje svetainėje.
  • Kalbama, kad „Apple“ perka kompaniją „Pop Up Archive“, kuri specializuojasi paieška garsų failuose. Kitaip sakant ji gali audio faile esantį tekstą iškoduoti, paversti ieškomu tekstu ir atitinkamai rasti reikiamus žodžius ar tą failą klasifikuoti ir indeksuoti.
  • „iOS 11“ jau įdiegta 59 proc. su šia operacinės sistemos versija suderinamų įrenginių.
  • Panašu, kad kai kurie „iPhone 6s“ ir nedidelė dalis „iPhone 5s“ naudotojų įdiegę „iOS 11.2“ pajuto, kad akumuliatorius sėda gerokai greičiau. Vienas „iPhone 6s“ naudotojas skundžiasi, kad akumuliatoriaus įkrovimas krenta po 1 proc. per minutę.
  • „Kantar Worldpanel ComTech“ praneša, kad trijų mėnesių pasibaigusio 2017 spalį ketvirčio metu, „iOS“ įrenginių dalis pagrindinėse rinkose šiek tiek sumažėjo. Krenta ir „Windows“ rinkos dalis, tuo tarpu „Android“ atsiriekė papildomus 4,3 procentus mobilios rinkos pyrago gabalo Europos didžiajame ketvirtuke (Vokietijoje, Didžiojoje Britanijoje, Prancūzijoje ir Italijoje), 8,2 proc. JAV ir 7,5 proc. Japonijoje. „iOS“ įrenginių išsiuntimai į pardavimo taškus Europoje, lyginant su pernai metų tuo pačiu laikotarpiu, Vokietijoje sumažėjo 1,6 procentiniais punktais Vokietijoje ir 8,5 procentiniais punktais Didžiojoje Britanijoje. Prancūzijoje ir Italijoje nuopolis kiek mažesnis: 0,6 ir 0,5 procentiniai punktai.
    iPhone užimama rinkos dalis 2017 rugpjūčio-spalio mėn. (YoY) pagrindinėse pasaulio rinkose
  • Gandonešiai pradėjo nešioti gandą, kad sekančiais metais „iPhone X“ turės galimybę dirbti su dviem SIM kortelėmis, 512GB talpos ir jo ekrano įstrižainė bus 6,5 colio. „Nikkei“ analitikų duomenimis. Sekančiais metais „Apple“ išleis tris „iPhone“ modelius: atnaujintą „iPhone X“, jo 6,5 colio ekrano įstrižainę turinčią „Plus“ versiją, o taip pat 6,1 colio LCD ekraną turintį „iPhone“. Analitikai teigia, kad 6,1 colio ekrano įstrižainės „iPhone“ nuo kitų dviejų modelių skirsis ne tik žemesne kaina, bet ir korpusu — jis bus pagamintas iš metalo. Kalbama, kad jis bus panašus į „iPhone 7 Plus“. „KGI Securities“ analitikas Ming-Chi Kuo tiki, kad 2018 metų „iPhone“ bus 10 proc. talpesni akumuliatoriai, jei tik „Apple“ ir „LG Che“ sugebės pereiti prie masinės vienaląstelinių
  • „Flickr“ paskelbė, kad „iPhone“ 2017 metais buvo populiariausias fotoaparatas jų tinkle. 54 proc. į „Flickr“ įkeltų nuotraukų nufotografuotos „iPhone“ pagalba, 23 proc. - „Canon“ ir 18% „Nikon“. Pernai metais „iPhone“ padarytų nuotraukų dalis buvo 47 proc. „Flickr“ taip pat paskelbė 25 populiariausias 2017 metų nuotraukas, nuotraukas pagal žanrą ir šalį. 50% „Flickr“ tinkle esančių nuotraukų yra padarytos išmanių telefonų pagalba.
  • „Apple“ įtraukė 4K naktinio Los Angeles aerovideo ekrano užsklandą.
  • Žmonių, kurie neturi ką veikti, o tik kabinėjasi prie kitų ir taip linksminasi buvo visada. O dabar jau yra tokioje veikloje besispecializuojančių ir organizacijų. „Apple“ ir „Amazon“ puolamos dėl to, kad Siri ir Alexa į tam tikras užklausas reaguoja ne taip, kaip norėtųsi tiems, kas ir taip jaučiasi įžeisti, pažeminti ir visaip kitaip paniekinti, nes šių asistentų vardai ir balsai (pagal nutylėjimą) yra moteriški. Nors tiesą sakant reikia pripažinti, kad bent jau Siri reakcija: „Aš nurausčiau jei tik galėčiau…“ ją pavadinus kekše kiek keistoka. Bet ar tai problema ir dar kai kurių įvertinama, kaip netinkama reakcija į seksualinį priekabiavimą… ir ar tai priekabiavimas (jau nekalbant apie tai kad Siri, Alexa, Cortana ir t.t. yra programinė įranga). C’mon, perkraukit savo galvas žmonės… Ar jau laikas į lygių teisių deklaraciją įtraukti ir programėles?
  • „iOS“ naudotojai Vokietijoje, Prancūzijoje ir JK praneša, kad jų „iOS“ įrenginiuose atsirado TV aplikacija. TV aplikacija leidžia naršyti įvairių video tiekėjų paslaugose nepersijungiant į tų tiekėjų aplikacijas.
  • „TechCrunch“ rašo, kad „Apple“ perka „Shazam“.
  • Ian Beer, „Google Project Zero“ saugumo komandos narys, savo „Twitter“ paskyroje paskelbė porą žinučių, kurių turinys leidžia manyti jog jis netrukus išleis „iOS“ džeilbreiką. Atrodo kiek neįprastai, kad tai daro „Google“ darbuotojas, tačiau jis yra „Project Zero“, kurios modus operandi yra ieškoti spragų kitų kompanijų programinėje įrangoje. Toks konkuruojančios kompanijos žingsnis gali „Apple“ priversti paraudonuoti iš gėdos. Tačiau, „Project Zero“ kompanijoms suteikia 90 dienų laikotarpį tas klaidas ištaisyti ir panašu, „Apple“ kelis mėnesius tą saugumo spragą lopė, nes vienoje žinutėje teigiama kad „iOS 11“ branduolio saugumo modifikavimas veikia „iOS 11.1.2“ ar ankstesnėse versijose.
  • „Apple“ paskelbė geriausias 2017 metų „iOS“ aplikacijas. Geriausia 2017 metų aplikacija pripažinta „Enlight Videoleap“ leidžianti efektyviai uždėti vieną video vaizdą ant kito. Geriausia 2017 metų iPhone“ aplikacija pripažinta „Calm“ skirta miego pagerinimui ir meditacijai, Geriausias 2017 metų „iPhone“ žaidimas — „Splitter Critters“. Geriausia „iPad“ pripažinta „Affinity Photo“ aplikacija, o geriausiu „iPad“ žaidimu — „The Witness“. Geriausios aplikacijos skirtingose šalyse gali būti skrtingos. Pavyzdžiui Jungtinei Karalystei geriausias „iPad“ 2017 metų žaidimas yra „Hidden Folks“.
  • „Mac“ kompiuteriams skirtų 2017 geriausios aplikacijos vardą pelnė „Aurora HDR 2018“ nuotraukų redaktorius. Geriausiu 2017 metų žaidimu skirtu „Mac“, kaip ir „iPad“ žaidimų kategorijoje tapo „The Witness“
  • Geriausiais 2017 metų „Apple Watch“ aplikacija ir žaidimu „Apple“ pripažino „iTranslate Converse“ ir Micropolis!.
  • Geriausiu 2017 metų „Apple TV“ žaidimu „Apple“ pripažino FRAMED 2.

Laikinai pigiau ir nemokamai platinami iOS, macOS, watchOS ir tvOS aplikacijos ir žaidimai

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacijos

Kai kurių čia rodomų aplikacijų kainos ir jų kainos „App Store“, dėl netikslumų konvertuojant jas iš „Apple“ JAV dolerio kurso į eurą ar todėl, kad jas neseniai pakeitė aplikacijos platintojai, gali šiek tiek skirtis, nors stengiausi, kad tokių atvejų būtų minimaliai.

Gražaus savaitgalio.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Vienas komentaras

  1. Na o man atvirksčiai,galiu pasakyt,kad po 11.2 updeito,batareikos laikymo laikas,ženkliai pagerejo,ateityje jau teks pagalvot ar naujint ar likt prie 11.2 versijos,nes pas ''Apple'' taip jau yra,išleidžia updeita,kažka sutvarko,bet privelia kitur klaidų...
    P.S nors ir išejo jau nemažai atnaujinimu,bet ''įsispaudusių'' ikonų bugo,niekaip negali sutvarkyt...

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų