Kaip įdiegti macOS, Linux ar Windows virtualią mašiną Mac

Neseniai „Parallels Inc.“ išleido nemokamą savo virtualizacijos aplikacijos skirtos „Mac“ kompiuteriuose diegti kitas OS versiją.

Gruodžio pabaigoje „Parallels“ kompanija išleido „lengvesnę“ „Parallels Desktop Lite“ aplikacijos versiją, kurią nutarė nemokamai platinti per „App Store“.

„Parallels Desktop Lite“ versijoje, norint įdiegti „Windows“ teks pasinaudoti in-app purchase funkcija. Tačiau, norintiems įdiegti „macOS“ ar „Linux“ – pakanka nemokamos versijos galimybių. „Parallels Desktop Lite“ labai paprasta naudoti aplikacija, nepalyginamai paprastesnė nei daugelis kitų metodų.

Žemiau aprašysiu žingsnius reikalingus įdiegti „macOS“ virtualią mašiną, tačiau juos galite išnaudoti su minimaliomis korekcijomis ir „Linux“ ar „Windows“ diegimui.

  1. Atsisiųskite nemokamą „Parallels Desktop Lite“ aplikaciją
  2. „Mac App Store“ susiraskite macOS versiją, kurią norite įdiegti virtualioje mašinoje ir atsisiųskite ją (atminkite, kad atsisiuntęs macOS diegimo paketas startuoja automatiškai, tačiau šiuo atveju jos diegti nereiki, tad uždarykite diegimo langą)
  3. Atidarykite atsisiųstą „Parallels Desktop Lite“ aplikaciją ir pasirinkite nemokamą aplikacijos naudojimą. Informacija aplikacijoje sakys, kad galite įdiegti „Linux“. Dėl kažkokių tai priežasčių „macOS“ čia neminima, tačiau ją įdiegti galima ir tai patvirtina aplikacijos aprašymas.
  4. Paspauskite Install Windows or Another OS from a DVD or Image File ir tada Continue
  5. „macOS“ bus sąraše tad spauskite continue „macOS Sierra“ diegimas virtualios mašinos aplinkoje
  6. Ekrane pasirodys informacija, kad bus sukurtas įkraunamas disko atvaizdo failas – spauskite Continue.
  7. Jei netenkina numatyta įkraunamo disko atvaizdo sukūrimo vieta – nurodykite labiau tinkančią ir spauskite Done ir tada Continue
  8. Startuos nauja virtuali mašina ir prasidės sistemos joje diegimas, kuris atrodys taip lyg sistemos įkrovimas naujame „Mac“ kompiuteryje
  9. pasirinkite „Install macOS“recovery meniu ekrane ir įsitikinkite, jei naudojate nešiojamą kompiuterį, kad šis įjungtas krautis, priešingu atveju sistemos diegimas gali ir nevykti. Neišsigąskite, jei diegimo ekrano vaizdas bus kiek ištemptas – čia matyt aplikacijos klaida – jei tai nervina, galite paėmę už lango kraštų jį patampyti, kad šis įgautų reikiamą formą.
  10. Kai diegimas baigtas – paspauskite ant raudono lango uždarymo mygtuko-piktogramos lango kairėje/viršuje

Jei ką domina tokio macOS sistemos diegimo legalumo klausimas, tai macOS/OS X virtualios mašinos diegimas savo kompiuteryje yra visiškai legalu. „macOS/OS X End-User License Agreement (EULA)“ suteikia ribotą, neperduodamą ir neišskirtinę teisę: (iii) įdiegti ir naudoti iki dviejų (2) papildomų „Apple“ programinės įrangos kopijų virtualios mašinos aplinkoje kiekviename jūsų turimame ar kontroliuojamame „Mac“ kompiuteryje: (a) programinės įrangos kūrimo (programavimo); (b) testavimo programinės įrangos kūrimo procese; (c) „macOS Server“ naudojimo; ar (d) asmeniniais, nekomerciniais tikslais.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų