iPhone prototipai nešiojami specialiuose dėkluose

Temos: Apple, iPhone

Kai „Apple“ testuoja naujus „iPhone“ realiomis gyvenimo sąlygomis, šie yra laikomi specialiuose dėkluose.

Be abejonės, prieš pradėdama naujo „iPhone“ modelio gamybą, „Apple“ sukuria eilę prototipų. Vieni jų būna atmetami dar pradinėse stadijose, o kiti išgyvena iki realių testų. Naujus „iPhone“ „Apple“ išbando ir realiose sąlygose. Žinant, kad „Apple“ saugo savo paslaptis — tokiems, realiose sąlygose išbandomiems telefonams ji naudoja atitinkamas apsaugas.

Neseniai pasirodė informacija su rėmelio, kuriame išbandomi „iPhone“ prototipai nuotraukomis. „iPhone“ prototipas, skirtas išbandyti realiose gyvenimo sąlygose, įvelkamas į specialų dėklą, kuriame matoma tik nedidelė ekrano dalis. Pats telefonas pažymėtas specialiu QR kodu, kurio pagalba galima identifikuoti telefoną.

Testuojamo iPhone prototipo apsauginis rėmelis
Nuotrauka: MacRumors

Rėmelis apsaugotas ir specialia geltona juosta, kuri leidžia matyti ar kas nors bandė rėmelį atidaryti.

Sonny Dickson, jau kuris laikas pateikiantis įvairius „Apple“ informacijos nutekėjimus teigia: Kiekvienas testuojamas komponentas ar produktas turi savo dokumentą, kuriame žmogus vykdantis testavimus, prie kiekvienos pastabos ar sėkmingo arba nesėkmingo testo rezultato parašo savo inicialus. Tai daro kiekvienas įrenginį testuojantis asmuo ir galiausiai su visais šiais dokumentais — įrenginio pasu — prototipas iš Kinijos išsiunčiamas „Apple“.

Testuojamo iPhone prototipo lydintis pasas, kuriame žymimi testo rezultatai
Testuojamo iPhone prototipo lydintis pasas, kuriame žymimi testo rezultatai.
Nuotrauka: MacRumors

„Apple“ saugo savo paslaptis labiau nei bet kuri vartotojišką įrangą kurianti kompanija ir bet kokia informacija apie būsimus kompanijos produktus jau tapo savotiška preke ir sukūrė šešėlinę rinką, kurioje perkamos ir parduodamos „Apple“ paslaptys. Kažkada Steve Jobs apie tyčia ar netyčia nutekėjusią informaciją iš „Apple“ laivo yra pasakęs „Isn’t it funny that a ship never leaks from the top?“ (Ar ne keista, kad laivas niekada nepradeda leisti iš viršaus?“)

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų