Savaitės naujienų apžvalga: 50-a 2016 metų savaitė

50-os 2016 metų savaitės naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ar pigiau platinamų bei naujų „iOS“ įrenginiams ir „Mac“ kompiuteriams skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • Naujų „MacBook Pro“ kompiuterių „Touch Bar“ yra gana universalus ir jo galimybes riboja tik programuotojų fantazija.
  • Jau kuris laikas internautai yra tapę tikrais agresoriais. Pyktis ir neapykanta, noras pasityčioti ir įžeisti, ypač post-Sovietinėse šalyse, trykšta per kraštus. Tokių kompanijų kaip „Apple“ klaidos nepraslysta pro akis ir neretai susilaukia didelės kritikos. Taip nutiko ir šį kartą, kai pas „Apple“ panašu iškilo problemų susijusių su geometrija. „Apple“ puslapyje, kur aiškinama kaip valyti „MacBook“ klaviatūrą yra pora nuotraukų, kuriose rekomenduojamas kompiuterio pokrypio kampas yra 105˚, nors parašyta 75˚.
    Paveikslėlis iš MacBook klaviatūros valymo instrukcijos
    Paveikslėlis iš MacBook klaviatūros valymo instrukcijos

    75 laipsiai pagal „Apple“
    75˚ pagal „Apple“

  • „Apple“ išleido dar kelias naujas „Apple Watch 2“ reklamas: „Go Dance“, „Go Out“, „Go Ride“ ir „Go Surf“
  • „Apple“ paskelbė, kad 2017 metų pavasarį planuoja išleisti „Swift 3.1“, o jau sausį savo dėmesį sutelks į „Swift 4.0“ vystymą.
  • „Samsung“ mokėjimo sistema „Samsung Pay“ neveikia jos telefonuose senesniuose nei „Galaxy S6“ ir „Note 5“, todėl kompanija sukūrė aplikaciją „Samsung Pay mini“, kuri leidžia atsiskaityti internete ir per NFC bekontaktį atsiskaitymą palaikančius terminalus. Pietų Korėjos kompanija sukūrė ir „iOS“ įrenginiams skirtą „Samsung Pay mini“ aplikaciją, tačiau „Apple“ jos į „App Store“ neįsileido - konkurentai jai savam darže nereikalingi. „Samsung“ sakė, kad pakartotinai patekti į „App Store“ nebandys ir aplikaciją leis tik „Android“ įrenginiams.
  • nežinau kiek tai tikslu, bet jei kažkas darė ir stengėsi, tikiuosi, paskaičiavo - kiek „Apple“ ko parduoda, uždirba ir t.t. kiekvieną sekundę.
  • Panašu, kad „Apple“ vėluoja ne tik su savo „AirPod“ ausinėmis, bet ir su belaidėmis „BeatsX“. Kalbama, kad „BeatsX“ nebus pradėtos siųsti dar du ar tris mėnesius.
  • Kalbama, kad „Samsung“ svarsto apie procesorių gamybos verslo atskyrimą, po to kai pralošė „Apple“ A-series procesorių gamybos užsakymus konkurentei TSMC. Galimas dalykas „Samsung“ puslaidininkių gamybai net įsteigs atskirą kompaniją. Dabar P. Korėjos kompanijoje mikrodprocesoriais užsiima keturi skyriai: mobiliems įrenginiams skirtų procesorių kūrimo, kamerų ir ekranų procesorių kūrimo, mikroschemų gamybos ir klientų techninio palaikymo. Kompanija tikisi, kad restruktūrizavus padalinį bus galima pagerinti jo valdymą ir paspartinti augimą.
  • „Apple“ išleidus „watchOS 3.1.1“ atnaujinimą įtartinai daug „Apple Watch 2“ savininkų pradėjo skųstis, kad šis atnaujinimas jų mylimą laikroduką pavertė plytgaliu. Taip nutinka toli gražu ne visiems. Jei esate vienas tų, kuriam taip nutiko, kadangi „Apple Watch“ taip pat kaip ir „iPhone“ nėra numatytas grįžimas prie ankstesnės operacinės sistemos versijos - kreipkitės į autorizuotą „Apple“ servisą, kur Jums greičiausiai laikrodį pakeis. „Apple“ laikinai šį atnaujinimą atšaukė.
  • „Bloomberg“ paskelbė vertingiausių CEO pasaulyje sąrašą. Tim Cook tame sąraše užima 11 vietą. „Apple“ vadovo Tim Cook atlyginimas 10 mln. USD neatrodo labai menkas, tačiau jei jį pastatyti šalia milžiniško kompanijos gaunamo pelno per tris pastaruosius metus, šie Cook gaunami milijonai pasirodys kaip lašas jūroje.
    Vertingiausių CEO pasaulyje 2016 sąrašas
  • „Apple“ paskelbė savo „YouTube“ kanale video „Designed by Apple in California“
  • Antradienį „Google“ savo „iOS“ skirtoje aplikacijoje „Google Drive“ aktyvavo funkciją, kuri šią aplikaciją paverčia į migravimo iš „iOS“ į „Android“ įrankį leidžiantį iš „iPhone“ ar „iPad“ perkelti kalendorius, kontaktus ir nuotraukas į „Android“ įrenginį.
  • „Apple“ pralošė kolektyvinį ieškinį, kurį teismui pateikė jos pačios „Apple Store“ parduotuvių darbuotojai kaltindami kompaniją, kad ši nesuteikia jiems pakankamai pertraukų, vėluoja išmokėti atlyginimus (kartais vėluojama mėnesiais). Teismo sprendimu „Apple“ turi sumokėti 2 mln. USD į fondą iš kurio bus sumokėta teisininkams ir nukentėjusiems kompanijos darbuotojams.
  • Pora video iš 2016 lapkritį vykusio LACPUG (Los Angeles Creative Pro User Group) susitikimo, kuriame Luke Tristram iš „Apple“ demonstravo kompanijos naujausios video redagavimui skirtos programinės įrangos funkcijas ir galimybes, kiek detaliau nei tai buvo pristatyta spalio mėnesį vykusio „Apple“ renginio metu.
  • „Apple“ programuotojams išplatino pirmas „tvOS 10.1.1“ ir „macOS Sierra 10.12.3“ beta versijas bei viešą „iOS 10.2.1“ beta 1.
  • „Apple“ įnirtingai plečia savo „Apple Pay“ paslaugos geografiją ir labai galimas dalykas, kad sekanti šalis, kurioje pradės veikti ši atsiskaitymo už prekes paslauga yra mūsų kaimynė Lenkija.
  • Jei telefoną pametėte - dar yra šansų jį atgauti, tačiau jei telefoną pavogė ir tai padarė profesionalus vagis - vargu ar atgausite savo telefoną. Po to kai savo „iPhone“ prarado Anthony van der Meer jis nutarė specialiai prarasti dar vieną, specialiai tam iš anksto paruoštą telefoną, šį kartą „HTC One“ ir pasekti jo kelią ir jo vagį. Kaip jam sekėsi, beveik 22 minučių filmuke olandų kalba su angliškais subtitrais.
  • „Apple Campus 2“ miestelio statymas - 6 mėnesiai per 4 minutes.
  • „Apple“ papildė ketvirtos kartos „Apple TV“ 21 nauja ekrano užsklanda. Šios ušsklandos įrenginyje parenkamos atsitiktine tvarka iš „Apple“ duomenų šaltinio. Tai ne tik nuostabios slo-mo video užsklandos iš įvairių pasaulio kampelių, bet jos atitinka ir paros laiką už lango. Naujas ekrano užsklandas pažiūrėti galite paspaudę ant nuorodų žemiau:
  • Kalbama, kad „Apple“ darbino buvusį „Porsche“ lenktynių inžinierių. Kiek keistokas pasirinkimas, jei turėti omenyje gandus, kad „Apple“ automobilių kūrimą padėjo į lentyną.
  • Penktadienį „IBM“ paskelbė, kad „Watson Analytics Mobile“ aplikacija skirta „iPad“ gali būti naudojama su nemokama ar mokama įmonės „Whatson“ paskyra. Daugiau informacijos apie šią duomenų analizei skirtą aplikaciją rasite IBM svetainėje.
  • Pasirodžius daugelio lauktam „Nintendo“ žaidimui skirtam „iOS“ įrenginiams - „Super Mario Run“ nemažai jį įdiegusių nusiminė: žaidimas nėra nemokamas - daug kam nepatinka aukšta žaidimo kaina ir tai, kiek nedaug galima už nemokamai. Per porą dienų daugiau nei 2,8 mln. karto atsisiųstas žaidimas reikalauja prisijungimo prie interneto ir tokio stiliaus žaidimų mėgėjams gali pasirodyti kiek per lėtas, vangus ir didelė dalis ekrane esančios grafikos perteklinė. „Nintendo“ sakė, kad pradžioje jie planavo žaidimą padaryti visiškai nemokamą, tačiau pasikonsultavusi su „Apple“ šios idėjos atsisakė. Žemiau kelios, gal net geresnės už „Super Mario“ „iOS“ žaidimo alternatyvos:

iOS ir Mac aplikacijos ir žaidimai

iOS žaidimai

taikomosios iOS aplikacijos

naujos iOS aplikacijos

Mac aplikacijos

naujos Mac aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų