Kaip OS X El Capitan nurodyti kurią aplikaciją atidaryti kai prie Mac pajungiamas fotoaparatas

Daugelyje Mac kompiuterių su įdiegta OS X El Capitan, pajungus prie Mac fotoaparatą atidaroma Photos aplikacija. Daugelį Mac vartotojų tai tenkina, tačiau tikrai ne visus.

Savo nuotraukas kataloguojantiems „Photos“ aplikacijos pagalba yra patogu, kai pajungus prie Mac kompiuterio fotoaparatą ar kitą įrenginį, kurį kompiuteris atpažįsta kaip fotografavimui skirtą įrenginį (pavyzdžiui iPhone, iPod touch ar iPad), tačiau ši galimybė yra patogi ne visiems. Pajungus fotoaparatą ir atsidarius „Photos“ aplikacijai – galima nurodyti, ar atidaryti „Photos“ kai pajungiamas šis fotoaparatas, ar ne.

Automatinio Photos aplikacijos startavimo atjungimas, kai aplikacijoje nurodyta nerodyti šoninės juostos. Automatinio Photos aplikacijos startavimo atjungimas, kai aplikacijoje nurodyta rodyti šoninę juostą.

Viskas būtų kaip ir neblogai, tačiau ką daryti jei pajungus fotoaparatą norima, kad būtų automatiškai atidaroma aplikacija, bet ta aplikacija nėra „Photos“

Anksčiau, kai pajungus fotoaparatą prie Mac automatiškai būdavo atidaroma Aperture aplikacijoje – joje buvo protingiau sugalvota ši funkcija, joje buvo galima nurodyti ar atidaryti „Apertutre“ aplikaciją, o jei ne – kokią atidaryti.

Dabar, kai „Aperture“ jau yra visiškai merdėjantis Apple produktas, daugelis fotografijos entuziastų persikraustė į „Photos“, o profesionaliau fotografija užsiimantys kas į Adobe „Lightroom“, kas į Phase One „Capture One Pro“ ar tie, kam reikia tik sumanaus katalogavimo – į „Media Pro 1“. Retas, kuris profesionalas į kompiuterį keldamas nuotraukas jas suimportuoja į kokios nors vienos aplikacijos valdomą ir tik tai aplikacijai suprantamą duomenų bazę. Kaip taisyklė, profesionalai (o rekomenduočiau taip daryti ir kitiems) nori turėti galimybę prie tų failų prieiti ir kitų aplikacijų pagalba ar net tiesiai per Finder, kas retai kada būna paprasta jei naudojamos „managed“, o ne „referenced“ tipo bibliotekos.

Grįžtant prie straipsnio temos, nes jaučiu, kad jau pradedu žirglioti į šoną, norint OS X El Capitan nurodyti[1] kokią aplikaciją atidaryti kai pajungiamas konkretus fotoaparatas[2] prie Mac kompiuterio:

  • pajunkite fotoaparatą prie Mac kompiuterio
  • jei automatiškai atsidarys aplikacija, tačiau tai nėra ta aplikacija, kurios pageidaujate - uždarykite ją
  • atidarykite „Image Capture“ aplikaciją (rasite /Applications aplanke)
  • kairėje pusėje esančios aplikacijos juostoje, apačioje, žemiau užrašo „Connecting this camera opens:“ iš išsiskleidžiančio parinkčių meniu pasirinkite aplikaciją, kuri turėtų atsidaryti automatiškai pajungiant tą[2] fotoaparatą. Jei pageidaujamos aplikacijos sąraše nėra - pasirinkite „Other…“ ir nurodykite pageidaujamą aplikaciją. Nustatymas „Image Capture“ aplikacijoje  nurodantis kokią aplikaciją automatiškai atidaryti prie Mac kompiuterio pajungus fotoaparatą.
  • Jei norite, kad perkeltos į kompiuterį nuotraukos būtų iš fotoaparato ištrinamos – varnele pažymėkite „Delete after import“ nustatymą.
  • uždarykite „Image Capture“ aplikaciją

Dabar iš naujo prie kompiuterio pajungus tą fotoaparatą, nurodyta aplikacija turi atsidaryti automatiškai.

Jei kartais nematote „Connecting this camera opens:“ užrašo - pažiūrėkite ar apačioje esantis skirsnis nėra suskleistas. Jei jis suskleistas ekrano apačioje, kairėje pusėje pamatysite nedidelę rodyklės rodančios aukštyn piktogramą.

  1. šis būdas tinka ir ankstesnėms OS X versijoms  ↩

  2. šis nustatymas pritaikomas konkrečiam fotoaparatui, todėl jei turite kelis fotoaparatus ar įrenginius, kuriuos Mac atpažįsta kaip fotoaparatus, pavyzdžiui iPhone ar iPad – norint nurodyti kokią aplikaciją atidaryti prijungus tą įrenginį-fotoaparatą reikia kiekvieną iš jų pajungti prie Mac kompiuterio ir kiekvienam jų atskirai nurodyti kokia aplikacija turi būti atidaroma. Tai yra patogu, nes ne būtinai visais fotoaparatais padarytas nuotraukas norime kataloguoti vienoje ir toje pačioje aplikacijoje ar tas pačias aplikacijas naudoti nuotraukų perkėlimui į Mac. Aš, pavyzdžiui, iš savo Canon fotoaparato nuotraukas į kompiuterį perkeliu Canon „EOS Utility“ aplikacijos pagalba, tačiau jei pajungiu prie Mac’o iPhone - noriu, kad nebūtų atidaroma jokia aplikacija.  ↩

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų