Kaip uždrausti automatinį OS X Photos aplikacijos atidarymą kai pajungiamas iPhone ar fotoaparatas

Jei nesate nurodę, kad Photos aplikacija automatiškai neatsidarinėtų kai prie Mac kompiuterio pajungiamas fotoaparatas, iPhone, iPad, iPod touch ar SD kortelė - pagal nutylėjimą, aptikus šiuos įrenginius pajungtus prie Mac, atidaroma Photos aplikacija. Vartotojams, kurie yra savo nuotraukų saugojimą ir organizavimą patikėję Photos aplikacijai ši funkcija yra patogi, tačiau daugelis rimčiau fotografija užsiimančių vartotojų savo nuotraukų katalogavimui bei redagavimui naudoja profesionalesnes aplikacijas ir automatiškai startuojanti Photos ilgainiui ima erzinti.

Laimei Apple yra numačiusi galimybę Photos aplikacijos automatinį pasileidimą atjungti. Turėkite omenyje, kad galimybė atjungti automatinį OS X Photos aplikacijos pasileidimą matoma tik prie Mac kompiuterio pajungus fotoaparatą, iPhone, iPad, iPod touch ar SD kortelė.

Norėdami atjungti automatinį Photos pasileidimą OS X:

  • pajunkite iPhone, fotoaparatą, SD kortelę ir t.t. prie Mac’o ir leiskite Photos aplikacijai startuoti kaip įprasta
  • aktyvuokite Photos aplikacijos Import skirsnį ir nuimkite varnelę nuo kairiame aplikacijos lango šone/viršuje esančio „Open Photos for this device“ nustatymo:
    • jei esate nurodę šoninės juostos Photos aplikacijoje nerodyti (View → Show Sidebar Alt ⌥-Cmd ⌘-S, „Import“ skirsnį aktyvuoti galite Photos lango viršuje esančių parinkčių pagalba, o prie kompiuterio pajungtą įrenginį, kurį Photos atpažįsta kaip „fotoaparatą“; Automatinio Photos aplikacijos startavimo atjungimas, kai aplikacijoje nurodyta nerodyti šoninės juostos.
    • jei esate nurodę rodyti šoninę juostą Photos aplikacijoje (View → Show Sidebar Alt ⌥-Cmd ⌘-S, „Import“ skirsnį aktyvuoti galite paspaudę ant šoninėje juostoje rodomo, prie Mac pajungto iOS įrenginio, fotoaparato ar SD kortelės; Automatinio Photos aplikacijos startavimo atjungimas, kai aplikacijoje nurodyta rodyti šoninę juostą.
  • uždarykite Photos aplikaciją - šiam įrenginiui nustatymas pritaikomas iš karto.

Jei apsigalvojote ir nutarėte jog automatinis Photos aplikacijos atsidarymas Jums naudingas - įjungti jį galite įjungdami (pažymėdami varnele) „Open Photos for this device“ funkciją taip pat, kaip ją atjungėte (žr. aprašymą aukščiau).

Turėkite omenyje, kad šis nustatymas galioja tik tiems įrenginiams, kuriuos pajungus esate nurodę Photos automatiškai neatsidarinėti ir todėl „Open Photos for this device“ reikia nustatyti kiekvienam Jūsų „fotoaparatui“ atskirai.
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų