Kiek laiko iš mūsų pavagia mobilūs įrenginiai

iPhone 6 ir skaitymas. Nuotrauka: AP/Vincent Yu

Mobilūs įrenginiai yra ne tik patogios informacijos apsikeitimo priemonės, bet ir vagys pasisavinantys iš mūsų begalę laiko.

„TNS“ tyrimų rezultatai parodė, kad 16–30 metų žmonės, vidutiniškai savo išmaniems telefonams ir planšetiniams kompiuteriams dėmesio atiduoda 49 dienas metuose, o per dieną į išmanaus telefono ekraną žiūri 150 kartų.

Tyrimas parodo, kad vidutiniškai vartotojas savo mobiliame telefone turi įdiegęs 60–70 aplikacijų, tačiau naudoja iš jų tik 10%. Didžiausiu populiarumu išsiskiria socialinių tinklų ir video peržiūroms internete skirtos aplikacijos.

Anksčiau žmonės skaitydavo popierinius laikraščius, žurnalus ir knygas, o dabar tiems patiems tikslams naudoja mobiliuosius įrenginius. Tai nei gerai, nei blogai - tiesiog pasikeitė pasaulis ir besivystančios technologijos padarė savo korekcijas mūsų kasdieniuose įpročiuose.

Kalbant apie kitus, mobilių įrenginių grupės naujokus - išmaniuosius Apple laikrodžius, tai jų naudojimą nutarė, nepriklausomai viena nuo kitos, ištirti dvi kompanijos. Abiejų kompanijų eksperimento dalyviams buvo leista išbandyti Apple Watch ir atitinkamai dalyviai buvo paprašyti papasakoti arba parodyti kaip dažnai bei kam ir kaip jie naudojasi šiuo išmaniuoju laikrodžiu.

Pirmieji tyrimą atliko, išskirtinai „Apple Watch“ tyrimais užsiimanti kompanija „Wristly“. Jos tyrime dalyvavo 2400 žmonių. Kompanijos darbuotojai paskaičiavo, kad „Apple Watch“ vartotojas į savo išmanų laikrodį vidutiniškai pažiūri apie 4–5 kartus per valandą arba 60–80 kartų per dieną.

Kaip dažnai naudojamas „Apple Watch“

(įprastų darbo valandų metu įskaičiuojant ir laiko tikrinimą)

Kaip dažnai naudojamas „Apple Watch“ įprastų darbo valandų metu įskaičiuojant ir laiko tikrinimą. Duomenys: „Wristly“

Kitą tyrimą atliko „Mobile Life Center“ mokslininkai Švedijos universitete. Šiame tyrime dalyvavo 7 vyrai ir 5 moterys, kuriems buvo išdalinti „Apple Watch“ ir jų veiksmus fiksuojančios portatyvinės kameros. Per 34 eksperimento dienas, mokslininkai užfiksavo 1009 atvejus, kai vartotojai „bendravo“ su „Apple Watch“.

„Apple Watch“ naudojimas pagal dažnumą ir trukmę

(trukmė - sekundėmis, aplikacijų naudojimo dažnumas % nuo 1009 užfiksuotų naudojimų)

„Apple Watch“ naudojimas pagal dažnumą ir trukmę. (trukmė - sekundėmis, aplikacijų naudojimo dažnumas % nuo 1009 užfiksuotų naudojimų). Duomenys: „Mobile Life Center“

Dažniausiai tyrime dalyvavę žmonės „Apple Watch“ naudojo „pažiūrėti kelinta valanda“ bei pranešimų tikrinimui. Daugiau laiko reikalaujančius (ilgiau trunkančius) veiksmus, tokius kaip aplikacijų atidarymas ar pranešimų tikrinimas „Notification center“ vartotojai atlikdavo rečiau. Viso eksperimento metu „Apple Watch“ funkcija, leidžiančia šį išmanų laikrodį panaudoti kaip telefoną, buvo pasinaudota vos 8 kartus, o elektroninis paštas laikrodžio pagalba buvo patikrintas vos du kartus. Vidutiniškai vienas žvilgtelėjimas į „Apple Watch“ truko 3,8 sekundės.

Su švedų mokslininkų atlikto tyrimo medžiaga detaliau susipažinti galite „Mobile Life Center“ paskelbtame pranešime.

Gruodžio 10 dieną, San Franciske vyks „Apple Watch“ skirta konferencija „Glance: A Deep Look at Apple Watch“, kurią organizuoja Horace Dediu iš „Asymco“, Ben Bajarin iš „Techpinion“ ir Bernard Desarnauts iš „Wristly“. Šios konferencijos metu nuskambėsiančiuose pranešimuose gali būti nemažai įdomių pastebėjimų ir išvadų susijusių su „Apple Watch“ bei šio įrenginio naudojimu.

Apple Watch Hermes dirželis
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų