Šešių skaičių įrenginio atrakinimo kodas iOS 9

Tema: iOS

Apple ir toliau daug dėmesio skiria vartotojų duomenų ir įrenginių saugumui ir iOS 9 įdiegė galimybes ir patiems vartotojams stipriau apsaugoti savo įrenginiuose esančią informaciją nuo pašalinių akių.

iOS 8 Apple sustiprino duomenų šifravimo mechanizmus, o iOS 9, kaip numatytą įrenginio atrakinimo parinktį Apple planuoja, vietoje iOS 8 ir ankstesnėse iOS versijose naudoto 4-ų, pradėti naudoti 6 skaitmenų apsaugos kodą. 6 skaitmenų įrenginio atrakinimo kodas stipriai padidins galimų skaitmenų variantų skaičių - nuo 10 000, kai naudojamas 4 skaitmenų kodas iki 1 milijono - kai naudojamas 6 skaitmenų kodas.

Konfigūruojant naują įrenginį, kaip numatyta įrenginio atrakinimo apsaugos parinktis iOS 9 yra 6 skaičių kodas. Jei atnaujinate savo iPhone ar iPadiOS 8 - kodas išliks 4 skaičių, tačiau jei norėsite jį pakeisti - Apple siūlys šešiaskaitmeninį. Tiesa, jei norite galėsite likti ir prie 4 skaitmenų spustelėję ant „Passcode Options“ ir parinkčių meniu pasirinkę „4-Digit Numeric Code“. Galimybė naudoti ne tik skaičius, bet ir raides ar simbolius iOS 9 išliks.

iOS 9 - 6-ų skaičių apsaugos kodas

Vargu ar šios apsaugos priemonės pradžiugins teisėsaugos pareigūnus, kuriems iPhone ir iPad apsauga jau ir taip yra lyg akmuo po kaklu.

Žymos
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų