Savaitės naujienų apžvalga: 6-a 2015 metų savaitė

Tema: Naujienos

Daugiau nei pusę Interneto srauto generuoja ne žmonės; Nauji Samsung Galaxy 6 telefonai bus labai panašūs į iPhone 6 tik kainuos brangiau už Apple gaminius - kūrybiškumas nėra stiprioji Samsung pusė; šitos bei kitos savaitės naujienos trumpai.

  • Apple savo Kinijai skirtoje, Kinijos Naujųjų metų proga patalpino naują reklamą, kuri labai panaši į JAV skirtą naujametinę Apple reklamą „The Song“.
  • Apple išleido iOS 8.2 beta 5 ir Xcode 6.2 beta 5 skirtas programuotojams. Panašu, kad didesnių naujovių šioje iOS 8.2 betoje nėra. Yra tik keli su WatchKit susiję atnaujinimai.
  • iPhone tai pelno mašina, net iki Apple išleidžiant iPhone 6 ir iPhone 6 Plus, Apple turėjo karališką mobilių telefonų rinkos pelno gabalą.
  • Paskutiniu metu Interneto apkrovimas stipriai išaugo, tačiau „Incapsula’s Global Bot Traffic Report“ panešama, kad 56% interneto srauto generuoja automatiniai svetainių naršymo ir paieškų robotai, spameriai, skriaperiai, įsilaužimo įrankiai… Gyvi žmonės generuoja viso labo tik 44% interneto apkrovos.
  • Mažiau nei už mėnesio Samsung turi išleisti savo naujus telefonų modelius. Internete pasirodė informacija, kad naujieji Samsung Galaxy 6 ir Galaxy 6 Edge kainuos brangiau (Europoje 64 GB Galaxy S6: 849 €) nei iPhone. Matyt Samsung ir čia bandys pamėgdžioti Apple ir stengtis telefonus pardavinėti brangiau ir gauti daugiau pelno. Tačiau Samsung nėra Apple ir jai dar labai toli iki jos, todėl šis triukas korėjiečiams gali būti dar vienas žingsnis priversiantis pajamų kreivę palinkti žemyn.
  • Internete pasirodė Samsung Galaxy S6 korpusų nuotraukos. Atrodo, kad Samsung niekaip negali išsivaduoti iš įpročio kopijuoti Apple ir šie telefonai bus panašūs į iPhone 6.
  • JAV prezidentas Barakas Obama planuoja priversti tarptautines kompanijas mokėti mokesčius už pinigus laikomus už JAV ribų. Preliminariais paskaičiavimais tai 1,5% pakeltų JAV BVP. Jei šis nutarimas bus priimtas, kompanijos turės sumokėti 14% vienkartinį mokestį nuo užsienyje laikomų pinigų sumos ir mokėti 19% pelno mokestį.

    TOP 10 kompanijų pagal pinigų kiekį laikomą užsienyje (ne JAV)

    KompanijaPinigai užsienyje
    General Electric110 mlrd. USD
    Microsoft76,4 mlrd. USD
    Pfizer69 mlrd. USD
    Merck57,1 mlrd. USD
    Apple54,4 mlrd. USD
    IBM52,3 mlrd. USD
    Johnson & Johnson50,9 mlrd. USD
    Cisco48 mlrd, USD
    Exxon Mobil47 mlrd. USD
    Citigroup43,8 mlrd. USD
    Lentelėje nurodyti 2013 metų duomenys
  • Apple išleidus iOS 8.1.3, iOS 8 įsisavinimas dar ūgtelėjo 3% ir dabar siekia 72%.
  • Apple savo Apple Pay papildė dar 15 bankų ir kredito unijų.
  • Gandonešių vėjai nešioja žinias, kad iOS 8.2 pasirodys kovo mėnesį.
  • Kibernetinio saugumo ekspertai ir vėl aptiko, kad Google Play platina kenkėjiškas programėles ir jas jau atsisiuntė milijonai Android vartotojų.
  • CNBC praneša, kad ilgai lauktas ir visokių peripetijų apimtas biografinis filmas apie Steve Jobs, kurį pagaliau kuria Universal Pictures kino teatrų ekranuose pasirodys spalio 9 dieną.
  • Šios nuotraukos tuojau pat pasklido po internetą, kai vienas mikroblogas jas paviešino. Šiose nuotraukose matoma kaip Kinijos darbuotojai didina tam tikrų aplikacijų populiarumo reitingus. Kiekvienas darbuotojas gali turėti apie 100 iPhone ir jis siunčia ir trina, siunčia ir trina… tam tikras aplikacijas taip didindamas jų atsisiuntimo skaičius ir keldamas reitingus Kinijos App Store.
    Apple stengiasi užkirsti kelią tokiam piktnaudžiavimui, tačiau kai aplikacijos atsiunčiamos „rankiniu būdu“ piktnaudžiavimo faktą nustatyti yra labai sunku.
  • Jei tenka daug keliauti ir jausmas kai pamatę rozetę tuojau pat bėgate prie jos krauti savo įrenginių… gal ši išmani kuprinė padės jums nebūti taip tampriai susijusiems su elektros šaltiniais sienose. Jei taip, padėkite šiai idėjai tapti realybe.
  • Ketvirtadienį Twitter paskelbė savo 2014 finansinius rezultatus. Be visų skaičiukų, Twitter paskelbė ir tai, kad dėl pakeitimų, kuriuos Apple padarė iOS 8 Safari aplikacijoje, Twitter prarado apie 4 mln. vartotojų: 3 mln. dėl „Shared Links“ skirsnio pakeitimo ir 1 mln. dėl to, kad naujus iPhone nusipirkę vartotojai papildomai neįdiegė Twitter aplikacijos ir yra pamiršę savo prisijungimo prie šio soc. tinklo duomenis. Mano galva tai visiška nesąmonė, bet faktas tas, kad Twitter tai teigia. Vėliau Twitter CEO Dick Costolo bandė tai paaiškitni teigdamas, kad iOS buvo su Twitter susijusi nepastebėta klaida… tačiau ir vėl.. Ką?
  • Apple pradėjo versti Flash įskiepį įdiegusius vartotojus jį atnaujinti.
  • Tesla, vadinama automobilių pramonės Apple iš tikrosios Apple yra perviliojusi virš 150 inžinierių, kurie sakosi dirbdami naujoje kompanijoje yra daug laimingesni nei Apple.
  • Ačiū Apple Watch, BuzzFeed rašo, kad kai kurios mokyklos egzaminuose draus turėti išmaniuosius laikrodžius ir juos teks palikti už durų, taip pat kaip ir kompiuterius ar mobiliuosius telefonus.
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų