Kaip į Adobe Lightroom importuoti nuotraukas iš „Photo Stream“

Apple paskelbus apie tai, kad toliau nebevystys Aperture aplikacijos, kaip gelbėjimosi ratą savo vartotojams pasiūlė Adobe Lightroom, tačiau ši Adobe aplikacija nėra pritaikyta darbui su Apple ekosistema ir, ją pritaikyti darbui su „Photo Stream“ reikia patiems Mac kompiuterių vartotojams.

Apple paskelbusi apie Aperture palaikymo nutraukimą, šios savo fotografijai skirtos aplikacijos vartotojams pasiūlė pradėti naudoti alternatyvias, kitų gamintojų aplikacijas, tokias kaip Adobe Lightroom. Apple taip pat pristatė savo Photos aplikaciją, kuri turėtų pakeisti iPhoto, tačiau vargu ar taps pilnaverčiu Aperture pakaitalu.

Daugelis Aperture vartotojų jau dabar naudoja ar pradėjo testuoti kitas aplikacijas ir neretas jų susidūrė su problema - kaip importuoti nuotraukas tiesiai iš „Photo Stream“.

Žemiau papasakosiu apie būdą/principą leidžiantį importuoti nuotraukas iš „Photo Stream“ į Adobe Lightroom, tačiau šis principas pilnai tiks ir Capture One Pro, Hasselblad Phocus ar kitų aplikacijų vartotojams.

iOS įrenginio pagalba padarytos nuotraukos atsiduria (jei iOS įrenginyje esate įjungę „My Photo Stream“) Apple iCloud serveriuose, tačiau šiuose serveriuose saugomos nuotraukos automatiškai sinchronizuojamos ir su kompiuteriais, kurie susieti su ta pačia iCloud paskyra. Deja, Apple nepadarė paprastam Mac kompiuterio vartotojui suprantamo priėjimo prie šių failų, tačiau tai nereiški, kad priėjimo prie šių failų nėra ar jis sudėtingas.

Kaip Mac kompiuteryje susikurti paprastą prieigą prie „Photo Stream“ esančių nuotraukų

Apple iCloud serveriuose, vartotojo „Photo Stream“ esančios nuotraukos, Mac kompiuteryje saugomos ~/Library/Application Support/iLifeAssetManagement/assets/sub/ aplanke. Šiame aplanke Apple nuotraukas suskirsto į atskirus aplankus, kurių pavadinimų struktūrą tikriausiai supranta tik pati Apple.

Aplankai, kuriuose saugomos „Photo Stream“ nuotraukos automatiškai susinchronizuotos su Mac kompiuteriu

Paprasčiausias būdas prieiti prie Mac kompiuteryje saugomų „Photo Stream“ failų yra susikurti „softlink’ą“ ar „alias’ą“:

  • OS X Finder aplikacijoje iš meniu pasirinkite GoGo to Folder… arba pasinaudokite klavišų kombinacija Shift ⇧-Cmd ⌘-G
  • Atsidariusiame langelyje įrašykite ~/Library/Application Support/iLifeAssetManagement/assets/ ir paspauskite Go
  • OS X Finder aplikacijoje perėjimas į nurodytą aplanką, per Go to Folder komandą
  • Paspauskite paspauskite dešinį pelės klavišą ant aplanko sub ir iš kontekstinio meniu pasirinkite Make Alias
  • Aliaso kūrimas į aplanką, kuriame yra Photo Stream nuotraukos susinchronizuotos su Mac kompiuteriu
  • Atlikus šiuos veiksmus bus sukurtas „alias’as“ pavadinimu „sub alias“, kuris turės aplanko piktogramą su rodykle apatiniame kairiame kampe rodančia, kad tai nėra paprastas aplankas ir jį atidarius būsite nukreipti į kitą aplanką.
  • Paspaudę Enter ↲ klavišą ant „sub alias“ aplanko pervadinkite jį, kad suprastumėte kad tai Aplankas-aliasas į „Photo Stream“ esančias nuotraukas pvz. pavadinkite jį „Photo Stream“
  • Perkelkite šį sukurtą „alias’ą“ į kokią nors logišką vietą, pvz. savo vartotojo „Pictures“ aplanką.
Bendrinamos nuotraukos esančios „Photo Stream“ saugomos kitame - „sub-shared“ aplanke, todėl jei norite matyti ir bendrinamas nuotraukas, „alias'ą“ kurkite ~/Library/Application Support/iLifeAssetManagement/ aplankui. Tokiu atveju turėsite galimybę importuoti ir „Photo Stream“ esančias bendrinamas nuotraukas.

Kaip importuoti „Photo Stream“ nuotraukas į Adobe Lightroom

Atlikus aukščiau paminėtus veiksmus turėsite galimybę matyti ir importuoti „Photo Stream“ esančias nuotraukas į Adobe Lightroom ar kitą aplikaciją.

  • Atidatytikte Adobe Lightroom aplikaciją su katalogu, į kurį norite importuoti „Photo Stream“ esančias nuotraukas
  • Adobe Lightroom meniu pasirinkite FileImport Photos and Video arba pasinaudokite klavišų kombinacija Shift ⇧-Cmd ⌘-i, arba paspauskite ant Import… mygtuko esančio kairiame apatiniame lango kampe.
  • Išskleiskite disko, kuriame patalpinote „aliasą“ į „Photo Stream“ esančias nuotraukas ir aktyvuokite tą nuorodą
  • Kadangi „Photo Stream“ esantys nuotraukų failai yra patalpinti skirtinguose aplankuose, prie šoninėje parinkčių juostoje esančio užrašo „Include Subfolders“ uždėkite varnelę
  • Kadangi „Photo Stream“ esančios nuotraukos sinchronizuojamos su iCloud saugykla bei iOS įrenginiais ir kitais Mac kompiuteriais, jei norite turėti šias nuotraukas net jas ištrynus iš „Photo Stream“, prieš jas importuojant rekomenduoju Adobe Lightroom importavimo lango viršuje pažymėti Copy ir nurodyti aplanką kompiuteryje į kurį norite importuoti šias nuotraukas.
  • pažymėkite nuotraukas, kurias norite importuoti ir spauskite ant Import
Photo Stream nuotraukų importavimas į Adobe Lightroom

Po kelių akimirkų nuotraukos iš „Photo Stream“ bus perkeltos į jūsų Lightroom katalogą.

Papildomai, bet ne būtinai

Žemiau aprašysiu būdą, kuris suteiks papildomą patogumą norint greitai pasiekti „Photo Stream“ esančias nuotraukas. Turėkite omenyje, kad nors šis būdas ir leis greitai pamatyti nuotraukas esančias „Photo Stream’e“ per Finder aplikaciją, jis nepadės jų importavimui į Adobe Lightroom aplikaciją.

Greitas priėjimas prie „Photo Stream“ esančių nuotraukų per Finder

Papildomai, kadangi susikūrę šį „alias’ą“ matysite tik aplankus ir norint prieiti prie juose esančių failų reikės į kiekvieną aplanką įeiti atskirai, galite susikurti specialų išmanų aplanką (smart folder), kurį patalpinę šoninėje Finder aplikacijos juostoje (Sidebar) galėsite iš karto matyti visuose šiuose aplankuose esančius nuotraukų failus.

  • Būdami ~/Library/Application Support/iLifeAssetManagement/assets/ aplanke, Finder aplikacijos paieškos lauke įveskite Image ir pasirodžiusiame kontekstiniame meniu „Kinds“ skiltyje pasirinkite „Image“
  • paspauskite ant po Finder aplikacijos lango paieškos lauku atsiradusio mygtuko Save
  • Save As: laukelyje suteikite šiam išmaniam aplankui pavadinimą, pvz. Photo Stream
  • Įsitikinkite, kad prie „Add To Sidebar“ yra uždėta varnelė ir spauskite Save

Atlikus šiuos veiksmus, šoninėje Finder aplikacijos juostoje atsiras krumpliaračio piktogramą ir jūsų suteiktą pavadinimą turinti nuorodą, kurią paspaudę pamatysite visas „Photo Stream’e“ esančias nuotraukas vienoje vietoje.

Bendrinamos nuotraukos esančios „Photo Stream“ saugomos kitame - „sub-shared“ aplanke, todėl jei norite matyti ir bendrinamas nuotraukas, išmanų aplanką kurkite ~/Library/Application Support/iLifeAssetManagement/ aplankui. Tokiu atveju turėsite galimybę tarp kitų nuotraukų matyti ir „Photo Stream“ esančias bendrinamas nuotraukas.
Windows kompiuteriuose, kuriuose Control Panel yra įjungtas „My Photo Stream“, „Photo Stream“ failus galima rasti C:\\Users\<vartotojo vardas>\Pictures\iCloud Photos\My Photo Stream aplanke.
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų