Samsung nori atsisakyti Android

Temos: Android, Samsung

Apple ir Samsung patentų byloje pateikti dokumentai atskleidė Samsung planus atsisakyti Android operacinės sistemos savo įrenginiuose.

Samsung ir Apple patentų byla į viešumą iškelia naujų kompanijų užkulisinių momentų. Praeitą savaitę Samsung pateikė dokumentus, kuriuose pateikiami duomenys apie tai ką Apple pardavikai galvoja apie Android konkurenciją. Šią savaitę - Apple pateikė informaciją, kurioje rodoma, kad Samsung planšetinių kompiuterių pardavimo rezultatai gerokai blogesni nei mano likusi pasaulio dalis.

Šią savaitę pateikti dokumentai atskleidė, kad Samsung dar labiau stengiasi tapti panaši į Apple ir planuoja tapti nepriklausoma nuo Google bei atsisakyti Android ir pradėti savo įrenginiuose naudoti savo sukurtą operacinę sistemą.

Daniel Eran Dilger iš Apple Insider susumavo Apple ir Samsung byloje pateiktą informaciją. Šie dokumentai leidžia manyti kad:

  • Nieko keisto tame, kad didžiausią rūpestį Samsung kėlė spartus Apple augimas. Dešimtimis milijonų vienetų didėjantis iPhone pardavimai kiekvienais metais Korėjos kompanijai buvo stiprios migrenos priežastimi ir jie savo vidiniuose dokumentuose rašė, kad „ateityje sėkmė priklausys nuo to kiek jie sugebės pristabdyti Apple“.
  • HTC ar kitų Android įrenginių gamintojų Samsung nelaiko bendrininkais. Dokumentai atskleidžia, kad sėkmingas HTC naujų modelių išleidimas vienu metu pagrindinių operatorių tinkluose bei vartotojo sąsajos suvienodinimas skirtinguose savo įrenginiuose ir jų padarymas suderinamais su operatorių tinklais jų telefonus padaro „tik pakankamai gerais“.
  • Samsung pripažįsta, kad didžiausios jos problemos yra silpnas prekinis ženklas ir žema kokybė. Samsung dokumentuose pabrėžiama, kad operatoriai daugiau nei tris kartus vartotojams rekomenduoja iPhone nei Galaxy ir 2011 metais naujų produktų išleidimas/pasirodymas vėlavo daugiau nei 30 dienų.
  • Nors pagrindinė Samsung Galaxy telefonų populiarumo augimo priežastis buvo Android ekosistema, kompanija jei kelis metus planuoja atsisakyti Android savo įrenginiuose ir kaip galima greičiau pradėti naudoti savo pačios operacinę sistemą.

Kol kas Samsung atviro kodo, linux pagrindu Technical Steering Group (TSG) sukurtą operacinę sistemą Tizen yra panaudojusi tik išmaniųjų laikrodžių prototipuose. Įdomu ką tokio revoliucingo planuoja pateikti Samsung savo operacinėje sistemoje ir kaip ji planuoja konkuruoti mobiliems įrenginiams skirtų programėlių rinkoje. Kol kas vartotojai vangiai renkasi kitas operacines sistemas, kuriose skurdus programėlių pasirinkimas.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų