Prie kurios kūno dalies tvirtinsime kompiuterius?

Analitikai sako, kad dėvimos elektronikos industrija 2016 metais bus verta 6 milijardų JAV dolerių.

Didėjantis duomenų realiame poreikis kuria ir dėvimos elektronikos paklausą. 2011 metais vartotojams buvo pateikta 14 milijonų dėvimos elektronikos įrenginių, o 2016 metais tikimasi, kad tokių įrenginių rinka, pačiais kukliausiais paskaičiavimais bus 6 milijardai JAV dolerių.

Dabartiniai dėvimos elektronikos įrenginiai apima pora pagrindinių gyvenimo sričių: sveikata ir medicina bei sportas ir gera savijauta.

Tai, kad dėvimi kompiuteriai taps mūsų kasdienio gyvenimo dalimi nekelia abejonių, tačiau kurios mūsų kūno vietos bus jais pagerbtos?

Duomenys: Vandrico Inc.

Vendrico Inc., kompanija konsultuojanti dėvimos elektronikos kūrėjus turi surinkusi duomenis apie dabar rinkoje esančius arba artimiausiu metu atsirasiančius 118 dėvimos elektronikos produktų, kurių vidutiniška kaina yra 401 JAV$.

Daugelis šių įrenginių patenka į kelias kategorijas. Pavyzdžiui „Catapult Nanotrak“ aktyvumo monitorius gali būti dėvimas ant pėdos, kojos, rankų, galvos ar liemens. Tiesa, kokio velnio dėvėti jį ant galvos nėra aišku.

Duomenys: Vandrico Inc.

Nestebina, kad „gyvenimo būdui“ stebėti skirtų įrenginių yra daugiausia ir beveik kiekvienas dėvimos elektronikos įrenginys gali būti priskirtas šiai kategorijai. Taip pat nestebina ir tai, kad aktyvumo ar medicinai skirti monitoringo įrenginiai yra antroje vietoje pagal populiarumą.

Judesių pagalba kontroliuojama dėvima elektronika tampa labiau pažangi ir tikėtina, kad ant rankos ar pirštų dėvimi įrenginiai ilgainiui taps labiau populiarūs.

Sąraše yra vienas įrenginys priskirtas „pramonės“ kategorijai (skirtas pagerinti darbo saugumą, našumą ir industrinių kompanijų efektyvumą) ir šis įrenginys yra HDR šalmas skirtas suvirintojams.

Eyetap

Be to, kad šis įrenginys atrodo kaip puikiai siaubo filmams tinkantis elementas, jis įrašo ir realiame laike perduoda suvirinimo paviršiaus vaizdą ir gali būti naudojamas apmokyti suvirintojus ir kadangi jame naudojama patobulinta matymo sistema, įrenginys gali pateikti instrukcijas ar rekomendacijas dirbant. Taigi, jei kada pyktelėsite ant ko nors dėvinčio Google Glass, pagalvokite, kad tai kur kas geriau nei šis šalmas :) .

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų