Pagalvokite apie ateitį prieš įsigydami naujuosius Apple MacBook Pro Retina

Vyrukai iš kompanijos, kurioje darbo pokalbio metu, matyt, vienas pagrindinių klausimų yra: „ar namie turi elektroninių prietaisų, kurių dar nebūtum išardęs?“ šį kartą gavo progą išpreparuoti naujuosius Apple 13 ir 15 colių MacBook Pro Retina.

Apple tvirtina, kad savo naujuosiuose MacBook Pro kompiuteriuose yra pasiekusi miniatiūrizavimo ir našumo aukštumas. Tačiau, šio pasiekimo pasekmė: vartotojams juos patiems pataisyti ar patobulinti tapo beveik neįmanoma.

Miroslav Djuric iš iFixit gavęs progą pasismaginti ir išardyti 15" MacBook Pro sako, kad šio kompiuterio viduje viskas labai panašu į 2012 metų modelį, tačiau yra du svarbūs skirtumai. Pirmasis: ausinių kištukas dabar pajungtas tiesiogiai prie motininės plokštės, kas reikštų, kad jei jis kada nors sugestų, tai būtų labai brangus - apie 3000 ir daugiau litų kainuojantis remontas. Antrasis: visas ekranas yra sulituotas į vieną gabalą ir tai, jo gedimo atveju, remontą daro labai brangų - pakeisk viską arba nieko. MacBook Pro baterija, taip pat kaip ir praeitų metų modelyje, yra priklijuota taip, kad net patyręs ardytojas turėtų gerokai paplušėti norėdamas ją pakeisti.

Djuric į akis krito ir kiti atnaujinimai: SSD, Samsung gamybos, diskas dabar pajungtas PCI jungtimi (anksčiau buvo eSATA) ir tai suteikia didesnį duomenų pralaidumą kas vartotojui reiškia didesnį skaitymo/rašymo į diską greitį. Kompiuteryje yra tik vienas aušinimo latakas, nes grafinė kompiuterio korta yra integruota Intel procesoriuje, tačiau Apple siūlo ir 15" modelius ir su atskira grafine korta. WiFi korta taip pat atnaujinta į Broadcom modelį, kuris palaiko 802.11ac.

iFixit taip pat nagus prikišo ir prie 13" MacBook Pro kompiuterio ir jų verdiktas yra, kad jį sunku taisyti tiek pat kiek ir jo didesnįjį brolį.

Abiejuose nešiojamuose kompiuteriuose RAM, SSD ir baterija yra sukurti taip, kad nebūtų keičiami vartotojo, todėl prieš pirkdami kompiuterį gerai pasvarstykite „į ateitį“ kokių parametrų kompiuterio jums gali prireikti po metų, dviejų… penkių.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų