Nauja svetainė informuoja vartotojus kiek kuri aplikacija sunaudoja duomenų

Antradienį pasirodė pirmoji Interneto svetainė pateikianti informaciją kiek kuri mobili aplikacija sunaudoja duomenų dar prieš ją atsisiunčiant.

CTIA „Bevielio tinklo asociacijos“ Interneto svetainė KnowMyApp.org leidžia vartotojams patikrinti kiek jų pasirinkta naudojama aplikacija sunaudoja duomenų prieš jiems ją atsisiunčiant ir matyti kiek, jų turimo, mobilių duomenų plano ji gali „suvalgyti“.

Nors duomenų sunaudojimo stebėjimo aplikacijos nėra naujiena, tačiau jos suteikia informaciją tik tada kai aplikacija jau atsisiųsta ir naudojama, naujoji CTIA sukurta Interneto svetainės pagrindu veikianti paslauga leidžia numatyti kiek aplikacija sunaudos duomenų dar iki ją atsisiunčiant.

Svetainėje galima pasirinkti mobilią operacinę sistemą ir paieškos pagalba surasti dominančia aplikaciją bei pažiūrėti apytikslius jos mobilių duomenų „ėdrumo“ duomenis. Duomenys atvaizduojami pagal mobilių duomenų planus nuo 300MB iki 4GB.

Facebook iOS aplikacijos, CTIA atliktas, mobilių duomenų sunaudojimo paskaičiavimas

Pavyzdžiui iOS skirta Facebook aplikacija, kai ja naudojamasi 3 kartus kaskart: įrašant 5 komentarus, „palaikinant“ 5 įrašus, pažiūrint vieną patalpintą video, pažiūrint 3 patalpintas nuotraukas, peržvelgiant facebook „Timeline“, 1-ą kartą paskelbiant savo buvimo vietą (Check-In) ir patalpinant vieną nuotrauką - sunaudos 433,77MB mobilių duomenų. Tai reiškia turint 300MB planą jis bus bus viršytas 44%, turint 1GB mobilių duomenų planą bus sunaudota 42%, o turint 4GB planą - 10% to plano mobilių duomenų.

CTIA Aplikacijų naudojimo darbo grupės sukurta paslauga turi pagrindinių mobilių operacinių sistemų: Apple iOS ir Google Android aplikacijų duomenis. KnowMyApp buvo sukurta produktų testavimo ir sertifikavimo kompanijos Intertek. Nors aplikacijų duomenų sunaudojimas daugeliu atveju yra grįstas „AT&T aplikacijų resursų optimizatoriaus“ pagrindu paklaida, naudojant aplikacijas kituose tinkluose, neturėtų būti labai didelė.

Šiuo metu svetainėje tėra Top 50 mokamų ir nemokamų Apple iOS ir Google Play aplikacijų duomenys. Svetainėje taip pat galima rasti patarimų, kaip aplikacijų naudojimą ir tai kaip sutaupyti mobilių duomenų.

CTIA sako, kad KnowMyApp taip pat kviečia prisijungti ir aplikacijų kūrėjus bei per Intertek testavimo servisą pateikti savo sukurtas aplikacijas testavimui.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų