Ar Jony Ive galėtų vadovauti Apple?

Tema: Apple

Ar galėtų Jony Ive vadovauti Apple? Greitai pasirodysiančios knygos „Jony Ive: The Genius Behind Apple’s Greatest Products“ autoriaus ir populiaraus tinklaraščio Cult of Mac redaktoriaus Leander Kahney manymu - galėtų, bet nenori.

Jony Ive

Domėdamasis Jony gyvenimu, Leander Kahney padarė išvadą, kad Apple dizaino genijus tenori būti dizaineriu, bet žmogus galintis tapti karaliumi, bet nusprendęs likti princu, vis tiek vadovauja paradui. Neseniai vykusio Apple iPad renginio metu buvo rodomas trumpas animacinis filmukas apie iPad dizainą. Jo metu nebuvo ištartas nei vienas žodis, tačiau kiekvienas galėjo girdėti Ive žodžius.

Ive, dabar atsakingas už Apple industrinį dizainą ir vartotojo sąsają (programinės bei kompiuterinės įrangos dizainą), nėra geriausiai Apple apmokamas vadovas. Tiesa pasakius, dėl atlyginimų susietų su Apple akcijomis geriausiai apmokamas nėra net Tim Cook. Ive yra penktas pagal atlyginimo dydį Apple vadovaujantį postą užimantis žmogus, tačiau su 130 milijonų JAV dolerių atlyginimu, jis neabejotinai yra vienas geriausiai apmokamų pasaulio dizainerių.

Užimdamas dabartinį postą Ive rūpinasi vienos vertingiausių pasaulio kompanijos produktų dizainu ir neturi rūpintis pardavimais, akcininkų bumbėjimais ar kitais erzinančiais dalykais, kurie gula ant kompanijos vadovo pečių. Ive turi lojalią dizainerių komandą, kurią papildo naujais talentingais žmonėmis: paskutiniu metu Jony komanda pasipildė patirties sveikatos monitoringo, aukštos bei dėvimos mados turinčiais ekspertais.

Požeminė Ive dizaino studija yra tai ant ko stovi visa Apple komanda. Iš Ive požemio Apple gauna nesuskaičiuojamą gausybę, naujų „geriausių pasaulyje“, variantų. Čia jis yra saugus ir jam nereikia priiminėti tokių sprendimų, kokie buvo užgulę Steve Jobs pečius Apple nuosmukio metu, tačiau iš čia gimsta viskas, kuo Apple didžiuosis ateinančiais metais.

Iki Ive, Apple buvo kompanija kurią valdė inžinieriai, tačiau dabar inžinieriai yra atsakingi prieš Kupertino dizainerius. Tokioje pozicijoje, suteikiančioje galimybę kontroliuoti produktą nuo pat jo gimimo iki subrendimo, norėtų atsidurti kiekvienas dizaineris. Steve Jobs suteikė tokią galimybę Jony Ive ir šis atsidėkojo jam tokia pačia aistra savo darbui kokia degė ir pats Jobs. Anot Forbes žurnalistės Parmy Olson, 2012 metais Ive planavo sumažinti savo įtaką Apple ir su šeima grįžti į Jungtinę Karalystę, kur jo vaikai galėtų gauti išsilavinimą. Apple pašalinus iš kompanijos Scott Forstall atsirado galimybė padaryti pasiūlymą Ive, kurio jis negalėtų atsisakyti - būti visos „grietinėlės“ imperatoriumi. Dabar Ive su šeima įsikūrę 17 milijonų JAV dolerių vertės name San Franciske ir manoma, kad artimiausiu metu, jis nenorės niekur keltis išskyrus, skraidančią lėkštę primenantį, naują Apple miestelį.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų